Executive Şef 20 yılı aşkın bir süredir Boğaz’da bulunan lüks otellerin mutfağında çalışan Yamantürk, Türk ve Asya yemek kültürünün sentezini buluşturan menülerinde hem geleneksel tat ve tarifleri modernize ederek sunuyor hem de farklı mutfaklardan lezzetleri bir araya getiriyor.
Şef Ercan Yamantürk
İftara sıcak bir başlangıç yapmak için yeşil mercimek, nohut ve buğday ile hazırlanan alaca çorbasını tercih edebilirsiniz. Terbiye ile zenginleştirilen bu çorba, 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Ana yemek olarak hem şık sunumlu, hem de lezzetli bir tarif arayanlar için fırında dana kaburgayı öneriyoruz. Pişirme süresi uzun olduğu için, erken saatlerde başlayarak iftara yetiştirebilirsiniz.
İç harcı dana kıyma ile zenginleştirilmiş meşhur Çarşamba pidesini, evde kolayca yapabilirsiniz. Dilerseniz iç harcında peynir veya ıspanak da kullanabilirsiniz.
Siyah havuç, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan bu meze, iftar sofralarına çok yakışacak tariflerden biridir. Klasik versiyonunu tercih edenler için, havuç tarator tarifini buraya bırakıyoruz.
Demirhindi, kakule, bal, zencefil ve tarçın ile hazırlanan bu şerbet, iftar sofraları için hazırlayabileceğiniz içeceklerden biridir. Şerbeti bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Yumurta, süt, un ve pekmez ile hazırlanan kek, hurma ile tatlandırılır. Özellikle iftar sonrasında tatlı olarak sunabileceğiniz bu keki, dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;