Yazın en hafif ve sağlıklı sebzeleri arasında gösterilen enginar, genellikle zeytinyağlı olarak sunulur. Portakal suyu, bezelye ve havuç gibi malzemelerle bir araya getirilen enginar, hafifliği ile sıcak havalarda tüketilebilecek en lezzetli yemeklerden biridir. Sofraların baş köşesine oturan enginarı tek başına sunmak istemiyor ve uzun uzun ''Enginarın yanına ne gider?'' diye düşünüyorsanız sizi böyle alalım. İşte, mükemmel bir menü oluşturmanızı sağlayacak enginarın en lezzetli 15 eşlikçisi:
Nefis enginar tariflerine göz atmayı unutmayın.
Enginarı dolma olarak tüketecekseniz, başlangıç menüsüne mutlaka havuç, kabak, brokoli ve krema ile zenginleştirilen sebze çorbasını ekleyin. Üstelik vitamin deposu olarak bilinen kremalı sebze çorbası, yalnızca 45 kalori.
Etli enginar yemeğinin yanına çok yakışan erişteli yoğurt çorbası, hem mideyi yumuşatır, hem de sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlar. Nohut ile zenginleştirilen bu çorbayı, 30 dakika içinde sunabilirsiniz.
Dövme, nohut ve terbiye ile hazırlanan bu çorba da, etli ve sebzeli enginar yemeklerinin yanına çok yakışır. Hazırlanışı 20, pişirmesi ise yaklaşık 40 dakikadır.
Hafifliği ile öne çıkan zeytinyağlı enginar yemeğini, en az onun kadar hafif olan kabak sıyırma ile eşleştirebilirsiniz. Girit kabağı ve pirinç ile hazırlanan bu yemeği, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Hem rengi, hem de şık sunumuyla ön plana çıkan pancar salatası, enginarın yanına çok yakışan mezelerden biridir. Yanında kızarmış ekmek dilimleri sunabilirsiniz.
Zeytinyağlılarla enfes bir sofra kurmak istiyorsanız, pirinç, kuş üzümü ve çam fıstığıyla hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarmaya sofralarınızda büyük bir yer açın.
Patates, taze soğan ve hardal ile hazırlanan patates salatası, en lezzetli enginar yemeklerinin yanında sunulan tariflerden biridir. Özellikle öğle menülerinde bu ikiliyi birlikte sunmayı deneyebilirsiniz.
Havuç, yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan tarator, etli enginar yemeklerinin yanında meze olarak sunulur. Ortalama 15 dakikada hazırlanan havuç taratoru, soğuk bir şekilde servis edin.
Enginarı tek başına sunmak istemeyenler için, bir diğer önerimiz baharatlarla marine edilen fırında patates ve tavuk but. Bu ikili sayesinde doyurucu bir menü oluşturabilirsiniz.
Et ve arpa şehriye ile hazırlanan bu pilav, kalabalık sofralarda enginarın yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Ancak enginarın garnitürlü olmasına ve et içermemesine dikkat edin.
Enginarı, köfte çeşitleriyle de uyum içinde sunabilirsiniz. Kıyma, sarımsak, maydanoz ve baharatlarla hazırlanan ızgara köfte, hafifliği ile çok sevilen köfte çeşitlerinden biridir.
Mısır ile zenginleştirilen pirinç pilavı, zeytinyağlı enginar yemeği ile birlikte sunulabilir. Bu sayede hem lezzetli, hem de doyurucu bir menü oluşturabilirsiniz.
''Enginarın yanına ne gider?'' diye merak edenler için, bir diğer önerimiz zeytinyağlı barbunya yemeği. Ancak barbunyaları bir gece önceden ıslatmayı unutmayın.
Yeşil mercimek, dereotu, maydanoz ve nar ile hazırlanan bu salata, öğle ve akşam menülerinde sunulabilir. Ortalama 30 dakikada hazırlanan salata, 115 kalori değerindedir.
Mantar, patates ve soğan ile zenginleştirilen fırında biftek, enginar ile eşleştirebileceğiniz lezzetlerden biridir. Videolu anlatımıyla fırında sebzeli biftek tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;