Enginarın Yanına Ne Gider: Enginara Çok Yakışan 15 Tarif
Enginar, yaz aylarının en sevilen sebzelerinden biridir. Hem garnitür, hem de etli yemeklerle birlikte sunulan enginarın yanına ne gider? İşte, enginarın lezzetini ikiye katlayan 15 tamamlayıcı tarif:

Yazın en hafif ve sağlıklı sebzeleri arasında gösterilen enginar, genellikle zeytinyağlı olarak sunulur. Portakal suyu, bezelye ve havuç gibi malzemelerle bir araya getirilen enginar, hafifliği ile sıcak havalarda tüketilebilecek en lezzetli yemeklerden biridir. Sofraların baş köşesine oturan enginarı tek başına sunmak istemiyor ve uzun uzun ''Enginarın yanına ne gider?'' diye düşünüyorsanız sizi böyle alalım. İşte, mükemmel bir menü oluşturmanızı sağlayacak enginarın en lezzetli 15 eşlikçisi: 

Nefis enginar tariflerine göz atmayı unutmayın.

Enginar Yemeğinin Yanına Ne Gider?

  1. Kremalı Sebze Çorbası

Enginarı dolma olarak tüketecekseniz, başlangıç menüsüne mutlaka havuç, kabak, brokoli ve krema ile zenginleştirilen sebze çorbasını ekleyin. Üstelik vitamin deposu olarak bilinen kremalı sebze çorbası, yalnızca 45 kalori.

  1. Erişteli Yoğurt Çorbası

Etli enginar yemeğinin yanına çok yakışan erişteli yoğurt çorbası, hem mideyi yumuşatır, hem de sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlar. Nohut ile zenginleştirilen bu çorbayı, 30 dakika içinde sunabilirsiniz.

  1. Yoğurtlu Dövme Çorbası

Dövme, nohut ve terbiye ile hazırlanan bu çorba da, etli ve sebzeli enginar yemeklerinin yanına çok yakışır. Hazırlanışı 20, pişirmesi ise yaklaşık 40 dakikadır. 

  1. Kabak Sıyırma

Hafifliği ile öne çıkan zeytinyağlı enginar yemeğini, en az onun kadar hafif olan kabak sıyırma ile eşleştirebilirsiniz. Girit kabağı ve pirinç ile hazırlanan bu yemeği, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Pancar Salatası

Hem rengi, hem de şık sunumuyla ön plana çıkan pancar salatası, enginarın yanına çok yakışan mezelerden biridir. Yanında kızarmış ekmek dilimleri sunabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlılarla enfes bir sofra kurmak istiyorsanız, pirinç, kuş üzümü ve çam fıstığıyla hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarmaya sofralarınızda büyük bir yer açın.

  1. Patates Salatası

Patates, taze soğan ve hardal ile hazırlanan patates salatası, en lezzetli enginar yemeklerinin yanında sunulan tariflerden biridir. Özellikle öğle menülerinde bu ikiliyi birlikte sunmayı deneyebilirsiniz.

  1. Havuç Tarator

Havuç, yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan tarator, etli enginar yemeklerinin yanında meze olarak sunulur. Ortalama 15 dakikada hazırlanan havuç taratoru, soğuk bir şekilde servis edin. 

  1. Fırında Patatesli Tavuk Eti

Enginarı tek başına sunmak istemeyenler için, bir diğer önerimiz baharatlarla marine edilen fırında patates ve tavuk but. Bu ikili sayesinde doyurucu bir menü oluşturabilirsiniz.

  1. Ankara Tava

Et ve arpa şehriye ile hazırlanan bu pilav, kalabalık sofralarda enginarın yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Ancak enginarın garnitürlü olmasına ve et içermemesine dikkat edin.

  1. Izgara Köfte

Enginarı, köfte çeşitleriyle de uyum içinde sunabilirsiniz. Kıyma, sarımsak, maydanoz ve baharatlarla hazırlanan ızgara köfte, hafifliği ile çok sevilen köfte çeşitlerinden biridir.

  1. Mısırlı Pirinç Pilavı

Mısır ile zenginleştirilen pirinç pilavı, zeytinyağlı enginar yemeği ile birlikte sunulabilir. Bu sayede hem lezzetli, hem de doyurucu bir menü oluşturabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Barbunya

''Enginarın yanına ne gider?'' diye merak edenler için, bir diğer önerimiz zeytinyağlı barbunya yemeği. Ancak barbunyaları bir gece önceden ıslatmayı unutmayın. 

  1. Yeşil Mercimek Salatası

Yeşil mercimek, dereotu, maydanoz ve nar ile hazırlanan bu salata, öğle ve akşam menülerinde sunulabilir. Ortalama 30 dakikada hazırlanan salata, 115 kalori değerindedir.

  1. Fırında Sebzeli Biftek

Mantar, patates ve soğan ile zenginleştirilen fırında biftek, enginar ile eşleştirebileceğiniz lezzetlerden biridir. Videolu anlatımıyla fırında sebzeli biftek tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Semizotu yemeğinin yanına ne gider?
  2. Kereviz yemeğinin yanına ne gider?
  3. Kapuskanın yanına ne gider?
  4. Bezelye yemeğinin yanına ne gider?
  5. Kabak yemeğinin yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Fines Herbes Nasıl Yapılır?
Salçanın Küfünü Tek Malzemeyle Engelleyin
Siyah Mercimek Nedir, Nasıl Pişirilir?
Küf Mutfakta Nerelere Saklanır?
21 Ekim 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Romatizmaya Ne İyi Gelir?