En Çok Kafein İçeren 2 Popüler Kahve Türü Nelerdir?
Kahve herkesin gün içerisinde farklı zamanlarda tükettiği en popüler içeceklerden biridir. Kahvenizden en fazla kafeini almak ister misiniz? O zaman hangi kahveleri tüketmelisiniz?

Kahve herkesin gün içerisinde farklı zamanlarda tükettiği en popüler içeceklerden biridir. Kimileri kahve içmeden güne başlamaz, kimileri ise akşam kahve içmeden yapamaz! Tabii aynı zamanda kahvenin çeşitleri de saymakla bitmez. Kahvenin içerisindeki en bilinen madde kafeindir. Kahvenizden en fazla kafeini almak ister misiniz? Kafein içeriği en yüksek iki kahve espresso ve Türk kahvesidir.

60 gram bir Türk kahvesi yaklaşık 50 miligram kafein içerir. 50 gram bir espresso ise 75 miligram kafein içerir.

Basitçe söylemek gerekirse, kafein içeriği üç faktöre bağlıdır: kahve çekirdekleri, öğütülmeleri ve tercih edilen demleme yöntemi. Başka bir deyişle, çekirdeklerin kavurmasından (açık veya koyu), telvelerin ne kadar ince veya kaba olduğundan ve demleme süresiyle birlikte kahve-su oranı ile ilgilidir.

Kafeini kontrollü bir şekilde tüketmek önemlidir. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), sağlıklı yetişkinlere günlük kafein alımını yaklaşık 400 miligram ile sınırlamalarını tavsiye ediyor. Diğer tavsiyeler, bu rakamı hamile kadınlar için yarıya ve 12 yaşına kadar olan çocuklar için tekrar yarıya indirir.

Kavurma süresi kafein gücünü etkiler ancak aradaki fark önemsizdir. Hafif kavrulmuş kahve, koyu kavrulmuş kahveye göre daha fazla kafein tüketir. Temel fark, koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri ile demlenmiş bir fincanın daha sert bir tadı vardır.

Diğer bir faktör öğütmedir: öğütme ne kadar ince olursa, kafein o kadar yüksek olur. İnce telveler, daha dolgun ve yüksek kafeinli bir kahve için demleme sırasında daha fazla su teması sağlayan daha yüksek bir yüzey alanı oluşturur. Ayrıca, su damlacıklarının zeminde daha yavaş hareketi, bardağa girerken daha fazla kafein almalarını sağlar. Espresso veya Türk kahvesi için kullanılan düşük su içeriği ve ince telveler göz önüne alındığında, her ikisinin de çekirdeklerinin çok ince öğütüldüğü fark edilmiştir.

Demleme sürecindeki bir diğer önemli faktör ısıdır. Sıcak bir fincan kahve size her zaman daha yüksek kafein sağlayacaktır çünkü ısı, çekirdeklerden hem kafeini hem de aromayı çıkarmakta mükemmeldir. Soğuk demlenmiş bir espresso düşüncesi, sıcak bir yaz gününde bir rüya gibi görünse de, gerçek çok daha ağırdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Filtre kahve nasıl yapılır?
  2. Neden kahve içmek uyku kaçırır?
  3. Kahve yaparken nelere dikkat edilmeli?
  4. Hangi kahve ne kadar kafein içeriyor?
  5. Kahve faydalı mı, zararlı mı?

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı