Patates kızartması çoğu kişinin en sevdiği yemekler arasında yer alır. Yancı olarak tüketildiği gibi sade bir şekilde de tüketilebilir. Evde patates kızartması yapmanın birçok faydası vardır. Bu, paradan tasarruf etmenin harika bir yoludur ve tuz ve yağ miktarından patates türüne ve kullandığınız baharatlara kadar, kızartmalarınıza nelerin gireceği konusunda daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar. Bazı kişilerin evde yaşayabileceği bir dezavantaj, ideal kızartmayı tatmayı hayal eden o süper çıtır dış yüzeyi elde edememektir. Kilerde yaygın olarak kullanılan bir malzeme olan mısır nişastasının eklenmesiyle kendi mutfağınızda taze, çıtır kızartmalar yapmak çok mümkündür.
Mısır nişastası, mısır tanelerinden elde edilen saf bir nişastadır ve en yaygın olarak çorbalar, soslar ve şuruplar için koyulaştırıcı madde olarak kullanılır. Bununla birlikte, kavrulmuş sebzelerden tavuk filetolarına ve tofuya kadar her şeyde gevrekleştirme maddesi olarak da kullanılabilir. Evde patates kızartması yaparken, patatesleri kızartmak için fritöz yerine fırın veya hava fritözü kullanabilirsiniz. Bu yöntemler, patatesleri sıcak yağ kadar hızlı ısıtmaz; bu, patateslerin içindeki doğal nişastanın, restoranlarda alıştığınız gibi çıtır bir kabuk oluşturma şansının daha az olduğu anlamına gelir. Mısır nişastası, kızartmalarınızın yüzeyine, ısıyla karşılaştığı anda kolayca gevrekleşecek ekstra nişasta ekleyerek günü kurtarır. Patateslerinizi doğrudan mısır nişastasına atmamanız gerekir çünkü bunu yapmak nişastanın yapışma olasılığını azaltır ve bir ısırık aldığınızda dilinizde tozlu, unlu bir doku bırakabilir. Bunun yerine, ince, hamur benzeri bir kıvam oluşturmak için nişastayı yeterli soğuk suyla birleştirerek mısır nişastası bulamacı yapın. Hazırlandıktan sonra, kesilmiş patateslerinizi her dilim tamamen kaplanana kadar bulamaca atın, ardından patates kızartmasını normalde yaptığınız gibi pişirin. Kilerinizde mısır nişastası yoksa veya onu kullanmanızı engelleyen bir beslenme kısıtlamanız varsa, benzer bir sonuç elde etmek için kullanabileceğiniz bir alternatifler vardır. Bunlar arasında kök nişastası, tapyoka nişastası ve patates nişastası bulunur. Bununla birlikte, mısır nişastasının, gevrekleşmeden sorumlu moleküllerden biri olan amiloz miktarının bu alternatiflere göre önemli ölçüde daha yüksek olduğunu belirtmek gerekir; bu nedenle, eğer seçebiliyorsanız, bu amaç için hala tercih edilen nişastadır. Şunlara da göz atın;Patates Kızartmasına Mısır Nişastası Nasıl Eklenir?