CNN Travel Dünyanın En İyi Mantılarını Açıkladı: Türkiye'de Listede!
Mantı, dünyanın en sevilen yemekleri arasında yer alıyor ve her ülkede farklı bir şekilde hazırlanıyor. CNN Travel dünyanın en iyi mantılarını açıkladı. Listede Kayseri mantısı da var. İşte, dünyanın en iyi mantıları:

Mantı, dünya çapında sevilen yemeklerin başında geliyor. Bazı ülkelerde kıymayla yapılırken, bazı ülkelerde sebzeli harçlar hazırlanıyor. Bazı yerlerde haşlayarak, bazı yerlerde ise fırınlama usulüyle pişiriliyor. Bunun yanı sıra Asya ülkelerinde çorba gibi sulu bir yemek olarak sunuluyor. Hangi şekille hazırlanırsa hazırlansın, mantı dünyada çok seviliyor. CNN Travel, dünyanın en lezzetli mantılarını açıkladı. Listede Türkiye'de yer alıyor. 

  1. Xiaolongbao

Çin mutfağıyla özdeşleşen xiaolongbao geleneksel olarak domuz etiyle doldurulan bir mantı türüdür. Dünyanın en iyi mantısı olarak seçilen xiaolongbao, bazı yerlerde karides, yengeç eti ve vejetaryen dolguları ile doldurulur. Şekil vermesi zordur ve büyük porsiyonlarda sunulur.

  1. Ravioli

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ravioli, dünyanın en sevilen ikinci mantısı olarak biliniyor. Ricotta peyniri, ıspanak veya kıymalı ile doldurulan ravioli, genellikle domates sosu ile birlikte servis edilir. 

Bakınız; Ravioli tarifleri

  1. Baharatlı Wonton

Çin mutfağından wonton, dünyanın en iyi üçüncü mantısı olarak gösteriliyor. Hamurun kare şeklinde sarılmasıyla hazırlanan bu mantı, sebzeli veya kıymalı dolgu ile doldurulur. Wonton aynı zamanda su eklendiğinde çorba olarak sunulur. Çorba olarak sunulmayacaksa kızartma usulüyle pişirilir.

  1. Kayseri Mantısı

Türk mutfağından Kayseri mantısı, dünyanın en iyi 4. mantısı olarak biliniyor. İnce açılan hamurun kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan Kayseri mantısı, küçük boyutlarda sunuluyor. Sarımsaklı yoğurt ve toz biberli sos eşliğinde servis ediliyor. 

Bakınız; Kayseri mantısı

  1. Halusky

Slovakya mutfağından halusky, Orta Avrupa mutfağında oldukça meşhur. Sotelenmiş lahana ve soğanlı erişteden oluşan bu yemek, patates ve peynir ile zenginleştirilir. 

  1. Siomay

Endonezya usulü siomay, listenin altıncı sırasında yer alıyor. Buharda pişirilmiş balık böreği olarak da bilinan siomay, ton balığı, uskumru, karides gibi deniz ürünleri ile hazırlanır. İsteğe göre lahana, patates ve tofu ile hazırlanan versiyonları da yapılabilir.

  1. Karidesli Wonton

Hong Kong usulü karidesli wonton, Çin mutfağındakiyle benzer şekilde hazırlanır. Susam yağı, soya sosu ve istiridye sosu ile zenginleştirilen bu yemek, kızartma usulüyle pişirilir.

Bakınız; Karides wonton

  1. Piruhi

Safranbolu ile özdeşleşen piruhi, üçgen şeklinde kapatılır. Genellikle içi boş olsa da, bazı yörelerde sebzelerle zenginleştirilir. Hem Türk, hem de Polonya mutfağında oldukça popülerdir.

  1. Modak

Hint mutfağıyla özdeşleşen modak, aslında bir tatlı yemeğidir. Dolgu olarak hindistan cevizi kullanılır. Dışında yumuşak pirinç unu ve buğday unu karışımı kullanılır. 

  1. Düşbere

Kuzu ve dana kıymasıyla hazırlanan düşbere, dünyanın en iyi mantıları listesinde onuncu sırada yer alıyor. Azerbaycan mutfağından dünyaya yayılan bu mantı, büyük porsiyonu ve şık sunumuyla çok seviliyor.

Bakınız; Azerbaycan mantısı

Şunlara da göz atın;

  1. Değişik mantı tarifleri
  2. Mantı sosları
  3. Dünyanın en iyi sokak lezzetleri
  4. Taste Atlas dünyanın en iyi kahvelerini seçti
  5. Taste Atlas'a göre en iyi Türk yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı