Dondurulmuş Kurabiye Hamuru Nasıl Pişirilir?
Misafirler ya da anlık tatlı krizleriniz için dondurucunuzda kurabiye hamuru bulunabilir. Dondurulmuş kurabiye hamuru nasıl pişirilir sizler için anlattık. İşte, dondurulmuş kurabiye hamuru nasıl pişirilir:

Misafirler ya da anlık tatlı krizleriniz için dondurucunuzda kurabiye hamuru bulunabilir. Daha da iyisi, birçok kurabiye hamuru türü, taze pişirme talimatlarında yalnızca küçük ayarlamalar yapılarak direk dondurucudan çıkarıldığı gibi pişirilebilir. Dondurulmuş kurabiye hamuru nasıl pişirilir sizler için anlattık. İşte, dondurulmuş kurabiye hamuru nasıl pişirilir:

Dondurulmuş Damla Çikolata Parçalı Kurabiye Hamuru Nasıl Pişirilir?

  1. Dondurulmuş damla kurabiye hamuru toplarını istendiğinizde çözdürün. Bu hamurları direk donuk halde pişirebilirsiniz ya da çözdürdükten sonra pişirebilirsiniz.
  2. Dondurulmuş hamur toplarını, taze hamur tarifinde belirtilenden 1-2 dakika daha uzun süre pişirin. Fırınınızı önceden ısıtın ve hala dondurulmuş hamur toplarını, seçtiğiniz tarife göre fırın tepsisine yerleştirin; fırın sıcaklığını veya hamur kepçeleri arasındaki boşluğu artırmanıza gerek yoktur. Toplam pişirme süresine 1-2 dakika ekleyin.
  3. Peki damla çikolatalı kurabiyeyi dondurmak istiyorsanız ne yapmalısınız? Yağlı kağıt serili bir tepsiye kurabiye hamurlarını porsiyonlara ayırarak dizin.
  4. Tepsiyi dondurucuya yerleştirin ve hamurun donmasını bekleyin.
  5. Donan hamuru poşetlere ayırın. Üzerine tarih atarak dondurucuda saklayın.

Kütük Şeklinde Dondurulmuş Kurabiye Hamuru Nasıl Pişirilir?

  1. Dondurulmuş bir hamur kütüğünü dilimlemeden önce sadece hafifçe çözün. Kurabiyeleri dilimleyip pişirmeye hazır olduğunuzda, tezgahın üzerinde 10-15 dakika bekletin ve buzunun biraz çözülmesini sağlayın. Daha da iyisi, buzdolabında 1-2 saat buzunun çözülmesini bekleyin. Bu hafif buz çözme kütüğün dilimlenmesini kolaylaştıracak ve ufalanma olasılığını azaltacaktır.
  2. Kurabiyelerinizi tarifinize göre pişirmek için dilimleyip dizin. Keskin bir bıçakla hamurdan kurabiye yuvarlakları kesin. Tarifinizde belirtildiği gibi bir fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Kurabiyeleri tarifin tavsiye ettiği sıcaklıkta 1-2 dakika daha pişirin. Tarifiniz 191 °C'de soğutulmuş hamurdan kurabiye pişirmeyi gerektiriyorsa, dondurulmuş hamur için aynı sıcaklığı kullanın. Tahmini pişirme süresine birkaç dakika eklemeniz yeterlidir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kurabiye hamurunu ne kadar çırpmalısınız?
  2. Çiğ kurabiye hamuru yemek güvenli mi?
  3. Kurabiye hamurunu dondurmanın en iyi yolları
  4. Şekere bulanmış kurabiye hamurunu neden dondurmamalısınız?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Pratik Yılbaşı Tarifleri: Yılbaşı İçin Hazırlaması Kolay 7 Tarif
Yılbaşı Ritüelleri: Şans ve Bereket İçin 23 İlginç Ritüel
Ekonomik Yılbaşı Yemekleri: Yeni Yıla Özel 25 Düşük Bütçeli Tarif
2024 Yılında Okurlarımız Tarafından En Çok Okunan 10 Haber
Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu