Etin dondurucunuzda bir yıla kadar dayanabileceğini göz önünde bulundurursanız, hemen kullanamayacaksanız bu şekilde saklamak iyi bir fikirdir. Ancak pişirme zamanı geldiğinde, marinasyon yapmak taze kesilmiş ete göre çok daha zor olabilir. İdeal olarak, sosları ve baharatları eklemeden önce etin tamamen çözülmesini beklersiniz. Ancak biraz zaman kazanmak istiyorsanız dondurulmuş eti marine etmek mümkündür; ancak aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey vardır.
Yemeğiniz kaya gibi sert olduğunda sosunuzu ememez. Bunun nedeni, dondurulmuş etinizdeki buz kristallerinin etin etrafına bir duvar örerek, marinasyondaki yağın geçmesini engellemesidir. Bu nedenle, etinizin buzunu tamamen çözmeniz gerekmese de kristallerin eriyebilmesi ve sıvının içeri girebilmesi için en azından dış kısımlarının biraz çözülmesine izin vermeniz gerekecektir. Ancak yemeğinizin buzları çözüldükçe suya dönüşür, bu da marinasyonun normalden biraz daha sulu olmasına neden olabilir.
Zamanınız kısıtlıysa ve dondurulmuş etinizi marine etmeyi denemek istiyorsanız, bunu nasıl yapacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Ne pahasına olursa olsun dondurucuda marine etmeye çalışmaktan kaçının, çünkü bahsettiğimiz gibi, sıvının nüfuz etmesi için yemeğinizi en azından kısmen eritmeniz gerekir. Mümkünse, bu yöntemi yüksek yağ içeriğine sahip kesimlerde deneyin çünkü sosunuzu daha kolay emerler. İdeal olarak, marinasyonunuzun iyi miktarda asitliği olacaktır (sirke veya limon suyu gibi), çünkü bu, etinizin çözülürken yumuşamasına yardımcı olabilir. Daha sonra mümkün olduğu kadar erken bir zamanda, sıvınızı eklemeden önce sığır etinizi hava geçirmez bir kap içinde buzdolabına taşıyın; ne kadar erken o kadar iyi, çünkü marine sosu çözülmüş etten çok daha çabuk geçecektir. Bu yöntemin tuzaklarından biri eşit olmayan bir şekilde marine edilmesi olabileceğinden, yemeğinizi çözülürken ara sıra kontrol edin ve sosu yeniden dağıtmak için poşeti sıkın. Yumuşak bir et elde etmek yaklaşık 12 saat sürmelidir, ancak iki günden fazla buzdolabında bırakmaktan kaçının; bu noktada ıslanabilir. Yemeğinizin buzları tamamen çözüldükten sonra sıvıyı döküp akşam yemeğinizi pişirebilirsiniz. Şunlara da göz atın;Dondurulmuş Et Nasıl Marine Edilir?