Dilimlenmiş Soğan Nasıl Saklanır?
Soğan her yemeğe lezzet katan mükemmel bir sebzedir. Bazen bir soğanın sadece bir kısmı ile pişirmeniz gerekir ve geri kalanıyla ne yapacağınızdan emin olamayabilirsiniz. Sizler içim dilimlenmiş soğan nasıl saklanır anlattık. İşte, doğan saklama yöntemleri:

Soğan her yemeğe lezzet katan mükemmel bir sebzedir. Bazen bir soğanın sadece bir kısmı ile pişirmeniz gerekir ve geri kalanıyla ne yapacağınızdan emin olamayabilirsiniz. Neyse ki, kesilmiş soğanları saklayabilirsiniz, ancak bunların bütün olanlardan farklı şekilde saklanması gerekir. Dış katmanları bozulmadan kesilmiş soğanlar bakteri ve küflenmeye karşı hassastır. Kesilmiş bir soğanı yeniden kullanmak için doğru şekilde hazırlamanız, uygun bir kap seçmeniz ve doğru sıcaklıkta saklamanız gerekir. Küçük bir hazırlıkla, zamanı geldiğinde soğanınızın geri kalanının tadını çıkarabilirsiniz. İşte, dilimlenmiş doğan nasıl saklanır:


Kesilmiş Soğan Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Soğanınızı saklamaya hazırlarken temiz tutun. Pişmemiş et ve süt ürünleri ile çapraz bulaşmayı önleyerek zararlı bakterilere maruz kalmayı en aza indirin. Et ve ürünler için ayrı kesme tahtaları kullanın. Pişmemiş ete dokunduktan sonra daima ellerinizi yıkayın ve bıçağınızın temiz olduğundan emin olun. 
  2. Büyük soğan parçalarını streç filme sarın. Soğanı streç filme sarmak soğanı nemi muhafaza etmesine yardımcı olurken dış havadan yalıtır.
  3. Daha küçük soğan parçalarını hava geçirmez bir torbaya koyun. Daha küçük soğan parçalarınız varsa, bunları saklamak için yeniden kapatılabilir bir torba kullanın. Asla kumaş saklama poşetleri kullanmayın, çünkü bunlar bütün ürün için tasarlanmıştır ve kesilmiş soğanı havaya maruz kalmaktan korumayacaktır.
  4. Soğanları buzdolabında 4 °C’de saklayın. Kesilmiş soğanlar oda sıcaklığında değil her zaman buzdolabında saklanmalıdır. Bunları düşük bir sıcaklıkta tutmak bakteri üremesini engeller.
  5. 7-10 gün sonra doğranmış soğanları kullanın veya atın. Buzdolabında soğanları mümkün olan en kısa sürede yeniden kullanmaya çalışın. Ancak, 10 günden fazla saklandıysa asla kullanmayın.
  6. Soğanların depolandıktan sonra kullanmak için yeterince taze olup olmadığını kontrol edin. Bulanık, sümüksü veya küflü görünen soğanları atın. Olağandışı bir koku olmadığından emin olmak için soğanları koklayın ve güçlü veya olağandışı bir koku yayarlarsa atın.


Uzun Süre Saklamak İçin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

  1. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Büyük soğan parçaları - yarım soğan veya dilimler gibi - iyi donmaz. Etkili bir şekilde dondurmak için kalan soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Doğranmış soğanı dondurucuda güvenli bir kaba koyun. Dondurucuya dayanıklı, yeniden kapatılabilir poşetler kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, cam veya plastikten yapılmış, dondurucuda güvenli bir kap kullanın. 
  3. Soğanı kestiğiniz tarihi kabın üzerine yazın. Tarihi ya kabın üzerine okunaklı bir şekilde yazın ya da bir etiket ya da kağıda yazın. Tarihi kutuya yapıştırın.
  4. Soğanınızı dondurucuda 6-8 ay saklayabilirsiniz. Soğanınız donmuş olsa bile sonsuza kadar dayanmaz. 8 aydan fazla saklanmadığından emin olmak için kullanmadan önce tarihini kontrol edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Marul nasıl saklanır?
  2. Zeytinyağı nasıl saklanır?
  3. Kereviz nasıl saklanır?
  4. Tereyağı nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var