Deniz ve Havuz Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Denizden çıktıktan sonra saça ne sürülür? Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı? Havuz suyu saçı yıpratır mı? İşte, deniz ve havuzdan çıktıktan sonra saç için uygulayabileceğiniz bakım önerileri:

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte deniz ve havuz sezonu da açıldı. Denize girmek çok keyifli olsa da, güneş, tuzlu su ve klorlu havuz suyu saçları yıpratıyor. Bu yüzden yaz aylarında saç bakımına daha fazla vakit harcamanız gerekebilir. 'Denizden çıktıktan sonra saça ne sürülür, havuz öncesi ve sonrasında saç bakımı nasıl yapılmalıdır?' gibi sorularınızı sizler için cevapladık. İşte, deniz ve havuz suyuna karşı saç bakım önerileri:

Deniz ve Havuza Girmeden Önce Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saçların yıpranması, saç derisinde tahriş ve dökülme sorunlarıyla karşılaşmamak için, denize girmeden önce de bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.


  1. Bone kullanın.

Yüzeceğiniz zaman bone kullanmayı alışkanlık haline getirmeye çalışın. Saçınızı tamamen kapatacak şekilde bone takmak, saçınızı havuzun kimyasallarından ve deniz tuzundan korur.

  1. Saçınızı ıslatın.

Bone takmak istemiyorsanız, denize girmeden önce saçınızı çeşme suyuyla ıslatın. Böylece saçınız kimyasalları ve deniz tuzunu daha az emecektir.

  1. Doğal yağlardan yardım alın.

Havuz veya denize girmeden önce saçınıza portakal yağı, badem yağı veya lavanta yağı sürün. Bu yağı saç diplerinden uçlara kadar uygulayın. Böylece saç derinizde koruyucu bir tabaka oluşacaktır.

  1. Sprey kullanın.

Saçınızı kimyasallardan korumak için, UV ışınlarına karşı koruma sağlayan ve nemlendiren saç koruyucu spreyleri kullanabilirsiniz.

Denizden Çıktıktan Sonra Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


  1. Hemen duş alın.

Denizden veya havuzdan çıkar çıkmaz duş alın. Çünkü deniz suyu saçlarınızın yıpranmasına neden olabilir. Şampuan ile saçınızda biriken klor ve tuzlardan arınabilirsiniz.

  1. Güneşten uzak durun.

Güneş, saçın protein yapısını bozar. Bu yüzden denizden çıktıktan sonra gölge bir yerde dinlenin. Eğer güneşe uzun süre maruz kalacaksanız, koruyucu sprey kullanmayı unutmayın.

  1. Saçınızın ihtiyacına uygun maske yapın.

Tuz ve kimyasallar, saçı matlaştırır ve canlılığını yitirmesini sağlar. Saç derisi kururken uç kısımlardaki kırıklar artar. Saçın kaybettiği mineralleri tekrar kazandırmak için, saçınızın ihtiyacına uygun maskeler kullanın.

  1. Saçı parlatmak için; 1 adet portakal suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın. İçine birkaç damla sandal ağacı yağı ekleyin. Saçınızı şampuanladıktan sonra durulama aşamasında bu karışımı kullanın.


  1. Yıpranmış saçlar için; Bir adet muzu püre haline getirin. İçine birkaç damla badem yağı ekleyin. Bu karışımı saçınıza masaj yaparak uygulayın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra saçınızı maden suyu ile durulayın. Ardından saçınızı şampuanlayıp durulayın. 
  2. Kuru saçlar için; 1 yemek kaşığı balı yarım fincan tam yağlı sütle karıştırın. Karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra saçınızı şampuanla yıkayıp durulayın.
  3. Su tüketin.

Yaz aylarında çok fazla sıvı kaybederiz. Bu da saçlarda ve ciltte kuruluğa neden olur. Su içmek, saç derisini nemlendirir ve saçların uzamasına yardımcı olur. Bu yüzden günde 2-3 litre su tüketmeye, protein ve sağlıklı yağlarla beslenmeye özen gösterin. Aşırı yağlı besinlerden uzak durun.


Şunlara da göz atın;

  1. Saç gürleştirme yöntemleri
  2. Saç nasıl nemlendirilir?
  3. Saç derisinde neden sivilce çıkar?
  4. En iyi saç bakım yağları
  5. Yıpranmış saçlar için maske tarifleri

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı