Dağılmayan Lezzetli Kurabiyelerin Sırrı Nedir?
Ev yapımı kurabiyeleriniz genellikle biraz fazla düz veya düzensiz mi pişiyor? Bu bir sürü kişinin karşılaştığı bir durumdur. Sizlere dağılmayan kurabiyelerin anahtarından bahsettik. İşte, dağılmayan lezzetli kurabiyelerin sırrı nedir?

Ev yapımı kurabiyeleriniz genellikle biraz fazla düz veya düzensiz mi pişiyor? Birçok ev fırıncısının karşılaştığı yaygın bir sorundur. Ancak mükemmel şekilde yuvarlatılmış, eşit şekilde pişmiş kurabiyelerin çözümü biraz beklenmedik. Cevap, tipik olarak sebzeleri haşlamak veya yumurtaları kaynatmakla ilişkilendirilen bir teknikte yatıyor: buz banyosu.

Pişirme meraklıları için doğru hamur sıcaklığını korumak çok önemlidir. Kurabiye hamurunuz çok ısınırsa, pişirme sırasında çok fazla yayılabilir ve ince, yassı kurabiyelere yol açabilir. Buzdolabına koymamanız gereken bazı kurabiye hamuru türleri olsa da, bazı hamurların çok fazla yayılmasını önlemenin anahtarı, yağı daha uzun süre soğuk tutmaktır. Hamur soğuduğunda yağlar katılaşır. Bu, kurabiyeler pişmeye başladığında, artık katı olan yağların erimesinin daha uzun süreceği, yayılmayı sınırlayacağı ve hamurun şeklini koruyacağı anlamına gelir. Sonuç, güzel bir altın-kahverengi renge sahip daha kalın, daha çiğnenebilir bir kurabiyedir.

Bazıları kurabiye hamurunu soğutmayı önerebilir, buz banyosu tekniğini kullanarak aynı sonuçları daha hızlı elde edebilirsiniz. İyi kurabiyelerinizi harika kurabiyelere dönüştüren, her fırıncının kullanabileceği profesyonel bir tekniktir.


Kurabiye Hamuru İçin Buz Banyosu Nasıl Kullanılır?

Kurabiye hamurunuzu mükemmelleştirmek için bir buz banyosu kullanmak iyi bir tercih olabilir. Bir büyük kase ya da kızartma tavası hazırlayarak başlayabilirsiniz. Buzla doldurun ve buz yüzene kadar suyla doldurun. Ardından, kurabiye hamurunuzu hava geçirmez, kapalı bir torbaya koyun ve düzleştirin. Hamur suyla ne kadar çok temas ederse o kadar çabuk soğur. Torbayı buz banyosuna sokun ve buzlu suyun mümkün olduğu kadar üzerini kaplamasını sağlayın. Buz banyosuna sığması için hamurunuzu daha küçük bir kaseye de koyabilirsiniz. Sadece biraz su bile kurabiyelerinizin yapısını değiştirebileceğinden buzlu suyun kaseye girmemesine dikkat edin.

Hamurunuzu bir kaseye koyduysanız, eşit şekilde soğumasını sağlamak için ara sıra karıştırın. Hamurun yeterince soğuması 15 ila 20 dakika sürmelidir. Hamur iyice soğuduktan sonra fırın tepsisine alın ve tarifinize göre pişirin. Hamurunuzu fırın tepsisine yerleştirmek için hızlı davranın. Sıcak eller veya sıcak bir mutfak hamuru yumuşatabilir, bu nedenle hala soğukken fırına sokmayı hedefleyin. Toplu pişirme için, hamuru buz banyosunda tutun veya partiler arasında buzdolabında saklayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Kurabiye tarfileri
  2. Çiğ kurabiye hamuru tüketmek güvenli mi?
  3. Kurabiye hamurunu dondurmanın en iyi yolu nedir?
  4. Kurabiye nasıl saklanır?
  5. Fırınsız kurabiye nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Ritüelleri: Şans ve Bereket İçin 23 İlginç Ritüel
Ekonomik Yılbaşı Yemekleri: Yeni Yıla Özel 25 Düşük Bütçeli Tarif
2024 Yılında Okurlarımız Tarafından En Çok Okunan 10 Haber
Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu
23 Aralık 2024 Masterchef: 2. Ceketi Kim Kazandı?