Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Crumble nedir? Crumble hangi ülkenin tatlısı? Crumble yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte, meyvelerle kolayca hazırlayabileceğiniz 10 farklı crumble tarifi:

Crumble, kırıntı turtası anlamına gelen bir tatlı çeşididir. Tatlı veya tuzlu versiyonları mevcuttur. Dünya Savaşı sırasında hamur işi malzemelerinin kıtlığı nedeniyle ekonomik malzemelerden hazırlanmıştır. İngiltere kökenli bir tatlıdır. Yıllar içinde dünyaya yayılan crumble tatlısının ana malzemeleri crumble hamuru ve meyvelerdir. En sevilen versiyonu ise elma ile yapılandır. İşte, mevsim meyveleriyle deneyebileceğiniz 10 farklı crumble tarifi:

  1. Fit Elmalı Crumble

Yulaf, buğday unu ve elma ile hazırlanan crumble, isteğe göre karanfil, tarçın gibi malzemelerle aromalandırılır. Porsiyonu yaklaşık 120 kalori değerindedir.

  1. Muzlu Crumble

Yulaf ezmesi, portakal suyu ve muz ile hazırlanan muzlu crumble, her mevsim yapabileceğiniz tariflerden biridir. İsteğe göre dondurma veya çırpılmış krema ile birlikte servis edilebilir.

  1. Karadutlu Crumble

Karadutu tariflerde nasıl kullanacağına karar veremeyenler için, nefis bir önerimiz var. İç harcı karadut ile doldurulan crumble'ı piştikten sonra bekletmeden servis edin.

  1. Ayvalı Crumble

Özellikle sonbahar ve kış aylarında tercih edilen ayvalı crumble, hafif bir tada sahiptir. Anason ve tarçın ile zenginleştirilir. Üzerine pudra şekeri serpiştirilebilir.

  1. Orman Meyveli Crumble

Yaban mersini, böğürtlen ve frambuaz ile hazırlanan orman meyveli crumble, ortalama 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kayısı Crumble

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan kayısı ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 5 malzemeden oluşan kayısılı crumble'ın porsiyonu, ortalama 110 kaloridir.

  1. Yaban Mersinli Crumble

Yaban mersini ile hazırlanan bu crumble, isteğe göre limon veya portakal suyu ile aromalandırılır. Porsiyonu, 130 kalori değerindedir. Ilık veya sıcak servis edilir.

  1. Armut Crumble

Armut, badem unu ve hindistan cevizi şekeri ile hazırlanan armut crumble, 30 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilir. Yapımında toz şeker kullanılmamıştır.

  1. Erikli Crumble

Kırmızı erik, mavi yemiş ve agave şurubu ile hazırlanan erikli crumble, krema veya chia pudingi ile servis edilir. Yoğun bir tada sahiptir.

  1. Şekersiz Vişneli Crumble

Yulaf, un, pekmez ve vişne ile hazırlanan şekersiz vişneli crumble, diğer çeşitlere göre daha düşük kalorilidir. Tarifte şeker kullanılmadığı için, tercihen taze vişneler seçilmelidir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Pavlova tarifleri
  2. Bowl tarifleri
  3. Farklı sütlaç tarifleri
  4. Düşük kalorili atıştırmalıklar
  5. Meyveli dondurma tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!