Çok Fazla Bal Tüketmenin 5 Yan Etkisi
Balın sağlık açısından faydaları olsa da, çok fazla bal kilo alımına ve düşük tansiyona yol açabilir. İşte, çok fazla bal tüketmenin 5 yan etkisi:

Balın faydalarını ezelden beri biliyoruz. Arılar tarafından çiçeklerin nektarlarından yapılan bal, şekere sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilir. Ve sıcak bir yiyecek olarak kabul edildiği, kilo vermeye yardımcı olduğu ve diğer birçok sağlık faydası olduğu düşünüldüğünde, onu düzenli diyetinizin bir parçası haline getirmek çok mantıklı görünüyor. Peki, çok fazla balın sizin için kötü olup olmadığını hiç merak ettiniz mi?

Çok Fazla Bal Tüketiminin Yan Etkileri

  1. Kan şekeri seviyesini artırabilir

Balda şeker ve karbonhidrat vardır, hem de büyük miktarlarda. Bu yüzden balı aşırı tükettiğinizde, kan şekeri seviyeniz yükselme eğilimindedir. Diyabet hastasıysanız, kan şekeri seviyelerinizde tehlikeli olabilecek anormal bir artış görebilirsiniz. 

  1. Bal kan basıncını düşürebilir

Bal, kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olan harika bir bileşen olarak kabul edilir. Ancak çok fazla bal yemek, sizi düşük kan basıncı veya hipotansiyon riskine de sokabilir. Uzun vadede, bu kalbinizin işleyişini etkileyebilir. 

  1. Mide sorunlarına yol açabilir

Kabızlık çekiyorsanız, bal bunu daha da kötüleştirebilir. Ve çekmeseniz bile, içindeki yüksek fruktoz içeriği sayesinde çok fazla bal sizi tıkayabilir. Dahası, bal şişkinliğe de yol açabilir. Balın ishale neden olup olmadığını merak ediyorsanız, evet, vücudunuzun baldaki şekerleri sindirememesi nedeniyle olabilir.

  1. Kilo alımına yol açabilir

Kilonuzu takip ediyorsanız, tükettiğiniz bal miktarını kontrol etmek çok önemlidir. Balda bulunan yüksek kalori, şeker ve karbonhidrat içeriği kilo alımına yardımcı olabilir. Bir çay kaşığı balda 64 kalori vardır ve bu nedenle çok fazla bal yemek kilo almanıza neden olabilir.

  1. Bal ayrıca diş sorunlarına da yol açabilir

Çok fazla bal yediğinizde, aynı zamanda diş çürümesini teşvik edebilecek çok fazla şeker de yemiş olursunuz. Balın yaklaşık %82'si şekerden oluşur ve bu dişlerinize zarar vermeye yeter. Dahası, bal doğası gereği yapışkandır, yani dişlerinize yapışarak diş çürümesini daha da teşvik edebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Bal hakkında doğru bilinen yanlışlar
  2. Gerçek ve sahte bal
  3. Ballı tarifler
  4. Bal neden şekerlenir?
  5. Bal nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kış Aylarında Saç, Cilt ve Tırnak Hasarını Onarmanın 8 Yolu
Leblebi Neye İyi Gelir ve Faydaları Nelerdir?
Her Gün 1 Bardak Kefir İçersek Ne Olur?
Mutfak Robotu Ne İşe Yarar?
Neden Bazı Meyve ve Sebzeleri Kabuklarıyla Yemelisiniz?
Papaya Nasıl Yenir: 6 Farklı Yöntem