Çıtır Şinitzelin Sırrı Nedir?
Şinitzel hemen hemen herkesin sevdiği bir Avusturya lezzetidir. Çıtır çıtır dışı ile favori yemeklerden olan şinitzelin bu kadar çıtır olmasındaki sebep nedir? İşte, çıtır şinitzelin sırrı nedir:

Şinitzel hemen hemen herkesin sevdiği bir Avusturya lezzetidir. Orijinalinde dana etiyle yapılan şinitzelin tavuk formu daha popülerdir. Şinitzeli kimin icat ettiği havada kaldı, bazıları Almanya, diğerleri Avusturya diyor. Ancak en ünlü şnitzel olan Wienerschnitzel, Avusturya'dan hüküm sürüyor ve sığır şnitzel, Almanlar 1850'lerde sığır etinin hazır olduğu Teksas'a göç etmeye başlayana kadar kimsenin radarında değildi.

Seçilen et ince olana kadar dövülür, ardından geleneksel olarak unla birlikte ince galeta unu veya panko galeta unu kullanılarak pane edilir ve ardından kızartılır.

En Çıtır Şnitzelin Sırrı

Yani, bir şnitzel için ekmek kırıntılarının gerekli olduğunu biliyoruz, ancak hangi tür kullanmalısınız? En yaygın seçenekler olan panko ve normal ekmek kırıntıları arasında farklılıklar vardır. Örneğin, panko kırıntıları, normal ekmek kırıntıları gibi bir mutfak robotunda neredeyse toz haline getirilmek yerine parçalanır. Sonuç, yağa dayanabilen ve kızartma sırasında şişerek daha gevrek bir kaplama oluşturan bir kırıntıdır. Herhangi bir ekmek kırıntısı işe yarasa da, panko akıllıca bir seçimdir.

Yine de en çıtır çıtır şnitzeli yapmanın bir sırrı daha var ve bu sizi şaşırtabilir. Şnitzel ekmeğinizde susam tohumları kullanmanın harika bir çıtırlık verecektir.

Şunlara da göz atın;

  1. Şinitzel nasıl pişirilir?
  2. Nugget nasıl pişirilir?
  3.  Tavuk göğsü nasıl haşlanır?
  4. Mutluluğun sırrı mutfakta mı?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Saklanır?
25 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Gündüzleri Aşırı Uyku Halinden Nasıl Kaçınırız?
Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?