Anavatanı Amerika olan çilek, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Gülgiller familyasının bir üyesi olan çilek, hem sade bir şekilde tüketilir, hem de farklı tariflerin içerisinde kullanılır. Dünyada 20'den fazla çilek türü bulunmaktadır. C vitamini bakımından zengin olan çilek, sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Diş etlerini güçlendiren bu meyve, kanı temizlemesiyle de bilinir. Peki, çilek hangi içeceklerde kullanılır? İşte, yaz aylarında keyifle içebileceğiniz 10 nefis çilekli içecek tarifi:
Malzemeler; Yapılışı: Limonlarımızın kabuğunu rendeleyip suyunu şekerle güzelce ovalayarak sıkalım. Donmuş çileklerimizi blenderden çekelim. Önceden hazırladığımız şekerli limonlu suyumuzu da ekleyip bir tur daha çekelim. En son olarak hindistan cevizi sütümüzü ekleyip karıştıralım. Malzemeler; Yapılışı: Çileklerimizi yıkayıp tenceremize alalım. Suyumuzu ve diğer malzemelerimizi ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz biraz yoğunlaşınca alalım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutup servis edelim. Malzemeler; Yapılışı: Bir sos tenceresine çilekleri şekeri ve suyu koyalım, çilekler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra süzgece koyup süzelim, çilekleri bastırıp ezmeyelim. Çilek şurubumuz hazır, dolaba kaldıralım. Diğer tarafta çayı demlemek üzere kaynar suyu bir kaba koyalım üstüne çayı ekleyelim, 15 dakika demlenince süzelim. Limon suyunu da çaya ekleyebiliriz. Çayı da dolaba kaldırıp iyice soğutalım. İçeceğiniz zaman bardağa buz koyalım, üzerine bardağın 2/3 ü kadar çay ekleyip üstüne şurubu ilave edelim ve karıştıralım. Çilek tadı daha baskın olsun isterseniz biraz daha ekleyelim, tamamen damak tadımıza kalmış. Malzemeler; Yapılışı: Buz hariç bütün malzemeleri blenderden çekelim. Daha sonra buzumuzu ekleyip servis edelim. Malzemeler; Yapılışı: Marshmallowları süt ilavesiyle blenderden geçirelim. Çilekli yoğurt, vanilyalı dondurma ve vanilya ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürelim. Hazırladığımız milkshake karışımını büyük bardaklara aktaralım. Üzerlerine birer adet marshmallow yerleştirdikten sonra servis edelim. Malzemeler; Yapılışı: Suyu derin bir tencerede kaynatalım. Kapalı bir çay süzgecine aldığınız iri yapraklı yeşil çayı ve çileklerimizi kaynayan suya atalım, ocağın altını kapatalım. 15 dakika kadar demleyerek yeşil çayı hazırlayalım. Ilınan çaya bal, esmer şeker ve limon suyunu ilave edelim, hızlıca karıştıralım. Hazır durumda olan demlenmiş yeşil çayı geniş ağızlı bir sürahiye alalım. Ayıklayıp, yıkadığımız nane yapraklarını incecik kıydıktan sonra sürahiye aktaralım. Hazırladığımız çayı buzdolabında soğutalım. Servisi öncesinde buz küplerini ilave edelim, karıştırdıktan sonra servis bardaklarına alalım. Malzemeler; Yapılışı: Bütün malzemeleri blenderde çırpalım. Buzlarımızı ekleyip servis edelim. Malzemeler; Yapılışı: Süt hariç bütün malzemelerimizi ekleyip rondodan geçirilelim. Kıvamını ayarlamak için süt ekleyip karıştıralım. Karışımımızı bardağımıza alıp servis edelim. Malzemeler; Yapılışı: Su ve şekeri uygun bir tencereye alalım ve şekerlerin erimesi için ara ara karıştıralım. Ardından yüksek ateşte kaynamaya bırakalım. İyice kaynamaya başlayınca çilekleri ekleyelim ve karıştıralım. İyice kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocağımızı kapatalım ve ocaktan alınarak tezgâhın üstünde soğumaya bırakalım. Sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında soğumaya alalım. Soğuyan kompostomuzu servis tabaklarımıza alıp servis edelim. Malzemeler; Yapılışı: İlk olarak bardağımıza buz ekleyelim. Çilekleri ince dilimler haline getirdikten sonra bir shaker veya kavanoza koyarak üzerine nane yapraklarını ve limon suyunu (lime) ekleyelim. Çalkalayarak karıştırdıktan sonra nar suyu, rom ve balı da ekleyerek tekrar karıştırmaya başlayalım. Bardaklara eşit şekilde döküp kalan kısma sprite veya limonlu soda ekleyelim. Artan çilek dilimleri ve taze nane yapraklarıyla bardağımızı süsleyerek servis edelim. Şunlara da göz atın;