Çikolata Parçalı Kurabiyelere Çok Fazla Tereyağı Eklerseniz Ne Olur?
Çikolata parçalı leziz kurabiyelere kim hayır diyebilir ki? Bu lezzetli kurabiyeleri yapmak kimi zaman zor olabilir. İşte, çikolata parçalı kurabiyelere çok fazla tereyağı eklerseniz ne olur:

Mükemmel çikolata parçacıklı kurabiyeyi yaratmak, bir fırıncılıktan öte bir çaba gerektirebilir. Başarı kesin oranlara ve kesin tekniklere bağlıdır; ve sonuç bir grup kurabiye kadar basit olsa da, canınız bir tane çektiğinde, risk aynı derecede yüksek olabilir. Bu çerez hataları, hamur tepelerinizi yanlış bir şekilde porsiyonlamaktan fırını önceden ısıtmayı unutmaya kadar gamı yönetiyor. Ancak fırıncıların yapabileceği beklenmedik bir hata, iyi bir şey olan tereyağını çok fazla eklemektir.

Tereyağı genellikle her şeyi daha iyi yapsa da, aşırıya kaçan fırıncılar, kurabiyelerini yağlı ve ufalanan bir dokuya mahkum ediyor. Çok fazla tereyağlı bir kurabiyenin klasik belirtileri arasında yanmış kenarlarda çıtır çıtır kenarlar, yağlı bir yüzey, aşırı kırılgan bir doku ve diğer karamel ve çikolata notalarını bastıran ağırlıklı olarak tereyağlı bir tat bulunur. Aşırı miktarda tereyağı, unun birleşik yağı ememediği yerde yapar, bu da kurabiyenin çok geniş bir alana yayılmasına ve çok tereyağlı bir hamurla çevrili olduğu için şekerin daha kolay karbonlaşmasına neden olur. Peki gelecekte bu hatayı yapmaktan nasıl kaçınabilirsiniz? Her şey bir kurabiyede un, tereyağı ve şekerin çeşitli oranlarını anlamakla başlar.

Mükemmel Tereyağı Oranını Kırmak

Her kurabiye türü, her biri için mükemmel doku ve lezzet sağlayan farklı bir yağ oranına sahiptir. Geleneksel bir kurabiye unu-tereyağı-şeker oranı 3 kısım un, 2 kısım yağ (veya tereyağı) ve 1 kısım şekerdir. Ancak, bu formül temel şekerli kurabiyeniz içindir. Amerika’lı bir şefe göre, altın çikolatalı kurabiye için daha iyi bir oran, 1 kısım un, 1 kısım şeker ve 0,8 kısım tereyağıdır. Zengin olmasına rağmen bu oran, tereyağının şeker miktarını gölgede bıraktığı tereyağlı kurabiyeler ve sablé'lere kadar gitmez. Altın rengi kenarları ve ağızda eriyen dokusuyla ikonik Fransız tereyağlı kurabiyesi sablé'nin dokusunu düşünün. Kelimenin kendisi, tereyağlı bir kurabiyenin ufalanan iç kısmını ifade eden "kumlu" anlamına gelir - ancak klasik çikolata parçanız için istediğiniz şey bu değildir.

Yemek tarifleri için alışveriş yaparken, diğer malzemelerle ilişkili olarak ne kadar tereyağı kullanıldığına bakın ve oranların hacim ölçümüne değil, her bir malzemenin ağırlığına atıfta bulunduğunu unutmayın. Bir tarif kabaca 2 su bardağı (280 gram) un, 1¼ su bardağı (280 gram) şeker ve 1 su bardağı (226 gram) tereyağı gerektiriyorsa, hala klasik 1:1:0,8 ağırlık oranına bakıyorsunuz demektir. Bu sayılara yakın kaldığınız sürece, mükemmel miktarda tereyağlı çikolatalı kurabiye yapacaksınız.

Şunlara da göz atın;

  1. Kurabiye tarifleri
  2. Tatlı kurabiye tarifleri
  3. Çiğ kurabiye hamuru yemek güvenli mi?
  4. Kurabiye hamurunu neden dinlendirmeniz gerekir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif