Çikolata nasıl saklanır? Buzdolabı neden doğru seçenek değil? Bu makalede farklı kaynaklar üzerinden bu sorunun yanıtlarına bakıyoruz. Ortak fikir çikolatanın buzdolabında saklanmaması gerektiği yönünde. İşte bu konudaki yorumlar:
En iyi sonuçları elde etmek için çikolatanın 10°C ile 20°C arasındaki bir sıcaklıkta saklanması gerekiyor. Çikolata evin daha serin, gölgeli kısımlarına konulabilir. Tüm ev ısınıyor gibi görünüyorsa buzdolabında saklayabilirsiniz ancak çikolatanızın kalitesinin bozulmaması için birkaç önlem almanız gerekir. Marthastewart.com da bu konuya kafa yorumuş ve iki uzmana danışmış. Onlara göre genel olarak çikolatayı oda sıcaklığında, tamamen ambalajlanmış halde, ısıdan ve sudan uzakta tutmak en iyisidir. Kaliforniya'daki Kokak Chocolates'in kurucusu Carol Gancia, nem kontrollü bir buzdolabınız olmadığı sürece, çikolatayı buzdolabınızda saklamanın çikolatalarınıza nem katacağını söylüyor. İzlanda'daki Omnom Chocolate'ın şefi ve kurucu ortağı Kjartan Gíslason ise eviniz çok sıcakken çikolataları buzdolabında saklayabileceğini söylüyor; "Yemeden önce en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletin, böylece ısırılması çok zor olmaz" diyor. İki uzman, "Çikolatayı açtığınızda üzerinde beyazımsı bir kaplama olduğunu görürseniz, çikolatanın şeker ya da yağ lekesi olduğunu anlarsınız. Çikolata uzun süre neme maruz kaldığında şeker çiçeklenmesi; ısıya maruz kaldığında ise yağ çiçeklenmesi meydana gelir" diyor. Gancia, "Nem şekeri çeker ve buharlaştığında beyaz şeker kristalleri barınızın yüzeyine yükselir" diye ekliyor. Sıkıca Sarın Çikolata, kokuları kolayca emer, bu nedenle onu sarılı tutmak ve lezzetini etkileyebilecek diğer şeylerden (sarımsak, soğan ve hatta baharat dolabınız gibi) uzak tutmak çok önemlidir. Gíslason, "Ambalajı açtıysanız ve daha sonra saklamak istiyorsanız, onu güzelce tekrar sardığınızdan emin olun" diyor. Açıldıktan Sonra Hızlı Tüketin Uzmanlar çikolata yemeye başladığınızda onu ne kadar erken bitirirseniz o kadar iyi olacağı konusunda hemfikir. Gancia, "Açılmış çikolatalar koku alabilir, eriyebilir, neme maruz kalabilir bu da lezzetli, güzel görününen çikolata deneyiminden uzaklaştırır. Bir bitter çikolata iki yıla kadar dayanabilirken, açıldıktan sonra birkaç hafta içinde tüketmek, çikolatanızın tadını en iyi şekilde almanızı sağlayacaktır" diyor. Şunlara da göz atın;Çikolata Nasıl Saklanır?
Nem ve Isı Çikolatayı Nasıl Etkiler?