Chiffonade Nedir, Nasıl Uygulanır?
Temel kesim tekniklerinden biri olan chiffonade doğrama nedir? Chiffonade kesim tekniği nasıl uygulanır? İşte, chiffonade tekniği hakkında bilmeniz gerekenler:
Chiffonade Nedir, Nasıl Uygulanır?

Fransız mutfağı temel kesim tekniklerinden chiffonade kesim tekniği ‘şifonad’ olarak okunur. Gastronomi ve mutfak dünyasında bilinen klasik kesim tekniklerinden biridir. Yeşil yapraklı ya da yapraklı besinlerin kesiminde kullanır. Yeşilliklerin ya da yapraklı ürünlerin ince ince doğranmasına denir. 


Chiffonade Nasıl Uygulanır?

Yeşil yapraklı ya da yapraklı besinler öncelikle suda yıkanır. Ardından bir peçete üzerine serilerek iyice kurutulur. Kuruyan besinler boyutlarına göre üst üste dizilir ya da genişliklerine göre katlanır.  Ardından kesme tahtasına alınarak bir bıçak yardımı ile mm'lik aralıklarla kesim işlemine başlanır.  Kesim sonucunda ürünlerin ince ve boylamasına uzun olması gerekir. 

Bu kesim tekniği genelde salata yapımlarında, garnitürlerde, yemek üzeri süslemelerde kullanılır. 

Bu kesim tekniği genellikle aşağıda sıralı olan besinlerde uygulanır;

-Nane

-Maydanoz

-Reyhan

-Fesleğen

-Lahana 

-Marul 

-Göbek

-Ispanak


Şunlara da göz atın;

  1. Temel kesim teknikleri 
  2. Brunoise kesim tekniği
  3. Jülyen kesim tekniği 
  4. Paysenne kesim tekniği 

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Nohut Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır? Adım Adım Nohut Kahvesi Tarifi
Denemeniz Gereken 5 Özel Sıcak Çikolata Tarifi
Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtacak 5 Lezzetli Meyve Çayı
"Her Gün Yesem Bıkmam" Dediğimiz 10 Yiyecek
En Lezzetli Tiramisu Tarifi: Klasikten Farklı ve Yaratıcı 5 Alternatif
Katmer Tarifi: Evde Yapılabilecek 5 Kolay Tarifle Şipşak Lezzet