Cennet Hurması Nasıl Dondurulur?
Cennet hurması sade meyve olarak tüketildiği gibi tatlıların içerisinde şeker ikamesi olarak da kullanılabilir. Mevsiminde lezzetli hurmaları dondurmak iyi bir seçenektir. Sizler için cennet hurması nasıl dondurulur anlattık. İşte, cennet hurması nasıl dondurulur:

Hurma, tek başına veya unlu mamullerde yiyebileceğiniz tatlı, lezzetli bir ikramdır. Çok fazla hurmanız varsa ve ziyan olmasını istemiyorsanız, hazır olana kadar birkaç ay dondurucuda saklayabilirsiniz. Ya çiğ yemek için bütün olarak dondurun ya da pişirmek için bir püre haline getirin ve önümüzdeki aylar boyunca hurmalarınızın tadını çıkarın. . Sizler için cennet hurması nasıl dondurulur anlattık. İşte, cennet hurması nasıl dondurulur:

Bütün Cennet Hurması Nasıl Dondurulur?

  1. Meyveyi olgunlaşmamışsa 1 ila 2 hafta oda sıcaklığında saklayın. Bu olgunlaşma sürecine yardımcı olacaktır. Onları hızlandırmak için elma veya ananasın yanında saklayabilirsiniz, ancak birkaç hafta boyunca sert ve sağlam kalırlar.
  2. Hurmaları bir tepsiye dizin ve 1-2 saat dondurun. Hurmalarınızı fırın tepsisine tek kat olacak şekilde yayın. Sertleşmeleri ve sertleşmeleri için tepsiyi birkaç saat dondurucuya koyun.
  3. Her hurmayı ayrı ayrı plastik ambalajla sarın. Plastik poşet de kullanabilirsiniz. Dondurucu yanıklarını önlemek için her bir hurmayı bir kat plastik sargıya sarın. Hepsinin ayrı ayrı dondurulması yenilmelerini de kolaylaştıracaktır.
  4. Trabzon hurmasını tekrar dondurucuya koyun. Donmaları uzun sürmemeli —bir veya iki saat ve tamamen donmuş olacaklar! Dondurucunuzdaki herhangi bir şeyin arkasına veya altına sıkışmadıklarından emin olun.
  5. Trabzon hurmasını yemeden önce 20 dakika oda sıcaklığında eritin. Nefis soğuk bir atıştırmalık istediğinizde, dondurucudan bir hurma alın ve oda sıcaklığında bekletin. Nefis bir ikram için üst kısmını kesin ve içini bir kaşıkla yiyin.

Cennet Hurması Püresi Nasıl Dondurulur?

  1. Meyvelerinizi lavaboda yıkayın ve kurulayın. Hurmalarınız dokunduğunuzda yumuşacıksa, olgunlaşmışlardır! Lavabodaki suyla yıkayın ve havluyla kurulayın.
  2. Her hurmayı dörde bölün. Bu onların püre haline gelmesini kolaylaştıracaktır. Hurmaların kabuklarını dilerseniz önceden soyabilir veya biraz lif katmak için açık bırakabilirsiniz.
  3. Her hurma parçasını bir elekten geçirin. Bir kase alın ve süzgecinizi üzerinde dengeleyin. Trabzon hurması parçasını eleğe karşı tutun ve kaşığın arkasıyla itin. Yavaş gidin, böylece her parçayı etli iyiliğe ayırın.
  4. Her 1Lt püreye 1375 mg askorbik asit ekleyin. Ne kadar olduğunu görmek için pürenizi ölçün. Hurmaların dondurucuda parlak renklerini koruması için biraz askorbik asit ekleyin.
  5. Püreyi konserve kavanozlarına dökün. Bu, karışımınızı dondurucuda taze tutacaktır, böylece uzun süre tadını çıkarabilirsiniz. Hepsinin kapağı olduğu sürece istediğiniz boyutta kavanoz kullanın.
  6. Kutuları kapatın ve dondurucuya yerleştirin. Dondurulmuş püreyi, lezzetini kaybetmeye başlayana kadar yaklaşık 3 ay saklayabilirsiniz. Yemek istediğinizde dondurucudan bir kavanoz alıp 10 dakika kadar erimesini bekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Cennet hurması nasıl kesilir?
  2. Cennet hurması nasıl yenir?
  3. Cennet hurması nasıl kurutulur?
  4. Mango nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı