Buzluktan Çıkan Sarma Nasıl Pişirilir?
Kış için önceden hazırladığınız yaprak sarmaları buzlukta beklettiyseniz ve pişirme zamanı geldiyse sizi böyle alalım. İşte, buzluktan çıkan sarmayı lezzetli bir şekilde pişirmenin yolları:

Yaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen tatlarından biridir. Hazırlaması biraz meşakkatli olsa da, tek bir lokmasıyla birlikte verdiğimiz tüm emeklerin karşılığını almamızı sağlar. İç harcın hazırlanması, yaprakların yumuşatılması, iç harcın doldurulup yaprakların sarılması derken hazırlama aşamaları biraz uzun sürebilir. Ancak bu zahmetten kurtulmak için tek seferde bolca sarma hazırlıyor ve bu sarmaları buzlukta saklıyorsanız, sizi böyle alalım. Buzlukta uzun süre saklanabilen yaprak sarma, çözüldükten sonra tencerede veya düdüklüde pişirilebilir. 

Buzluktan Çıkan Sarma Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikle dondurulmuş her besinde olduğu gibi, yaprak sarmanın da pişirmeden önce çözülmesi gerekir. Eğer doğrudan buzluktan çıkardığınız gibi pişiriyorsanız, tadında ciddi bozulmalar olacaktır. İstediğiniz lezzete ulaşmak için, mutlaka birkaç saat önceden çıkararak buzların çözülmesini bekleyin.
  2. Buzluktan çıkan sarmaları pişirmeden önce, sarımsakları ufak ufak doğrayın. Domates salçasını zeytinyağı ile birlikte kavurabilir veya sıcak suyla karıştırarak salçalı su yapabilirsiniz. Bu işlem tamamen damak zevkinize bağlıdır. 
  3. Salçalı suyu hazırladıktan sonra, yaprak sarmaları boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin. Hazırladığınız salçalı suyu sarmaların üzerinde gezdirin. 
  4. Daha sonra üzerine ılık su dökerek tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. 

  1. Lezzet vermesi için, sarmaların üzerine limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.
  2. Pişirme aşamalarının sonlarına doğru, yaprak sarmanın üzerinde zeytinyağı gezdirin. 
  3. Pişen sarmaları sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  4. Buzluktan çıkan sarmayı tencerede pişirme süresi ortalama 30 dakikadır. Düdüklü tencerede ise bu süre 15 dakikayı bulabilir. 

Eğer yaprak sarmaları buzu çözülmeden ve su eklemeden pişirmeye çalışırsanız, hem yapraklar dağılacak, hem de tabana değen kısımları yanacaktır. Ekleyeceğiniz suyun ılık olması, daha ağır ve lezzetli bir şekilde pişmesini sağlar.

Şunlara da göz atın;

  1. Yaprak sarma nasıl pişirilir?
  2. Zeytinyağlı yaprak sarmanın püf noktaları nelerdir?
  3. Yaprak sarmanın yanına ne gider?
  4. Lahana sarması nasıl pişirilir?
  5. Asma yaprağı nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

TasteAtlas 2024'ün En İyi Mutfaklarını Açıkladı: Türk Mutfağı Kaçıncı Sırada?
Melas Nedir, Nerelerde Kullanılır?
TasteAtlas 2024'ün En İyi Yemeklerini Seçti: Listede 7 Türk Yemeği Var!
Su İçmek Sivilcelere İyi Gelir Mi?
10 Aralık 2024 Masterchef: İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Dondurulmuş Enginar Nasıl Pişirilir?