Narlar, genellikle salatalar ve kavrulmuş sebzeler gibi yemekleri süslemek veya taze meyve suları yapmak için kullanılan tatlı ve keskin tohumlarla doludur. Bu tohumlar, besin maddeleri ve antioksidanlar açısından zengin oldukları için süper gıda olarak kabul edilir. Parlak kırmızı meyveye bakmak bile hoştur- ancak tezgahta yalnızca bir ila iki hafta dayanırlar. Peki raf ömrünü nasıl artırabilirsiniz?
Narları bütün olarak buzdolabında sakladığınızda 1-2 ay kadar dayanabilirler. Narları bu şekilde saklamanın birçok faydası vardır: Birkaç gün içinde yemeyi planlamıyorsanız, meyvenin çekirdeklerini çıkarıp birçok tabağa atmak için daha fazla zamanınız olur ve bu, meyvenizin çok çabuk olgunlaşmasını önler. Mutfağınız çok fazla doğrudan güneş ışığı alıyorsa. Referans olarak, nar tohumları buzdolabında yalnızca birkaç gün dayanır, bu nedenle yakın zamanda kullanmayı planlamıyorsanız narları soymayın ve bütün halde muhafaza edin.
Narları bütün olarak buzdolabında saklamak çok fazla hazırlık çalışması gerektirmez; bunları sarmanıza veya bir torbaya koymanıza gerek yoktur. En iyi saklama yöntemi onları sebzelik çekmecelerinden birinde tutmaktır çünkü bu, meyvelere ulaşan hava akışını sınırlayarak nar gibi ürünleri korur ve olgunlaşmayı yavaşlatır. Nem konusunda endişeleniyorsanız çözümlerden biri bunları kağıt havlulara sararak plastik bir torbada saklamaktır. Raf ömrünü daha da uzatmak için narları bütün olarak dondurmak mümkün müdür? Evet. Ancak tohumlar çözüldüğünde ıslak görünebilir. Meyveyi iki ay içinde kullanamayacaksanız en iyi seçenek, ayıklayıp bir yıla kadar dondurmaktır. Şunlara da göz atın;Narlar Buzdolabında Nasıl Doğru Şekilde Saklanır?