Bir kardiyolog sağlığı için her gün yediği 5 yiyeceği paylaşıyor: 'Çoğu insan yeterince yemiyor'
Kardiyolog ve yazar Dr. Elizabeth Klodas "Genel sağlık söz konusu olduğunda, kalp sağlığınızı korumaktan daha önemli bir şey yoktur" diyor. Klodas, CNBC için kalema aldığı makalede kolestrole karşı yediği 5 yiyeceği paylaşıyor.

Klodas, "Bir kardiyolog olarak hastalara her zaman LDL (“kötü”) kolesterollerini düşürmenin kardiyovasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olabileceğini ve yardımcı olabilecek 1 numaralı besinin lif olduğunu söylüyorum" diyor.

Makaleye göre Amerikan Kalp Derneği, günde en az 25 gram diyet lifi öneriyor. Klodas ise "Ne yazık ki çoğu Amerikalı -yetişkinlerin ve çocukların %95′i yeterince yemiyor" diyor.

Klodas, kalbi sağlıklı tutması açısından her gün yediği lif açısından zengin beş yiyeceği şöyle sıralıyor:

(Not: Her bünye farklıdır. Bu nedenle bir sağlık sorununuz varsa, tüketmeden önce kendi uzmanınıza danışmanız önemlidir)

  1. Yulaf

"Mutfağımı her zaman yulafla doldururum. Sadece lif oranı yüksek olmakla kalmaz, aynı zamanda kan damarı işlevini iyileştirmeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olanlar da dahil olmak üzere bol miktarda antioksidan içerirler. Yulaf, yoğurdun üzerine serpilebilen veya yaban mersini ve tarçınla pişirilip servis edilebilen öğütülmüş cevizli granolanın bir parçası olarak harikadır" diyor.

  1. Nohut

Tüm fasulye ve baklagiller bizim için iyidir, ancak nohut benim favorilerimden biridir çünkü çok yönlüdürler. Potasyum ve magnezyum ile doludurlar. Bir fincan yaklaşık 15 gram protein, 12 gram lif ve günlük demir ihtiyacınızın dörtte birini içerir

  1. Roka

Her şekil ve boyuttaki yapraklı yeşillikler günlük diyetimize dahil edilmelidir. Biber aroması için roka severim. İki bardak roka, yalnızca 10 kaloride bir gram lif sağlayabilir. Roka, A vitaminine dönüşen mükemmel bir beta karoten kaynağıdır. Bu, iyi görüş, güçlü bir bağışıklık sistemi ve sağlıklı bir cilt için gereklidir.

  1. Badem

Çiğ ve işlenmemiş formlarındaki tüm kabuklu yemişler ve tohumlar mükemmel beslenme kaynaklarıdır ve ben onları her gün yemeye özen gösteriyorum. Küçük bir avuç badem, üç buçuk gram lif, altı gram protein ve günlük E vitamini ihtiyacınızın yaklaşık %40′ını sağlar. Chia ve keten tohumları da lif bakımından yüksektir ve bol miktarda protein ve omega 3 yağ asidi içerir.

  1. Avokado

Avokadoları genellikle bir lif kaynağı olarak düşünmeyiz, ancak ortalama büyüklükte bir avokado 14 gram lif sağlar. 300 kalorinin biraz üzerinde olan bir avokado aynı zamanda çok sayıda temel vitamin, mineral ve sağlıklı tekli doymamış yağların mükemmel bir kaynağıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Kalp krizinden korunmak için 3 önemli bilgi
  2. Kalp hastaları kurban eti yiyebilir mi?
  3. Kalp hastalıklarında risk faktörleri
  4. Kalp sağlığı için en iyi 6 diyet

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı