Biftek Nasıl Tekrar Isıtılır?
Yarım ya da tam kalan biftekler sonrasında nasıl ısıtılır? Sizler için anlattık. Dört yöntemle biftek nasıl tekrar nasıl ısıtılır? İşte, biftek nasıl tekrar ısıtılır:

Bifteğiniz ya da bir parçası kalmışsa, yeniden ısıtmanın imkansız olduğunu düşünebilirsiniz. Etinizi kesinlikle tekrar ısıtabilirsiniz. Sululuğunu ve kalitesini korumak için yapmanı gerekenler vardır. Sizler için et nasıl ısıtılır anlattık. İşte, et nasıl ısıtılır:


Et Tekrar Isıtılır Mı?

Yarım veya daha az bifteğiniz varsa, hepsini tekrar ısıtmaya çalışmak mantıklı olmayabilir. Onu dilimleyip etli sandviç yapmak ya da salatada ya da tavada servis etmek daha iyi olabilir. Bu hikaye için, yeniden ısıtmaya değecek kadar bifteğiniz olduğunu varsayıyoruz - buna karar vermek size kalmış.

Yeniden Isıtma Yeniden Pişirme Demektir

Akılda tutulması gereken bir sonraki şey, bir bifteği yeniden ısıtırken, temelde iki kez pişiriyor olmanızdır, bu da onu orijinal haliyle aynı pişme seviyesinde tutmayı zorlaştırır. Bu nedenle, orta derecede nadir bir bifteği yeniden ısıtmak istiyorsanız ve yine de orta derecede nadir olmasını istiyorsanız, iç sıcaklığını kontrol ederek ısıtmanız gerekir.


Termometre Kullanın

Termometre kullanmalısınız. Etinizi ısıtırken sıcaklığını bir taraftan termometre ile ölçmelisiniz. Ancak aşırı pişirme, tüm biftek boyunca meyve suyu kaybına neden olur. Sonuç olarak, bir bifteğin sululuğunu azalır.

Yeniden Isıtma Yöntemleri

  1. Fırında Isıtma

Artan bifteğinizi buzdolabından çıkarın. 30 ila 45 dakika oda sıcaklığında bırakmak en iyisidir. Fırınınızı önceden 120 derecede ısıtın. Bunun gibi düşük bir sıcaklık, bifteğinizin yavaş ısınmasını sağlayarak aşırı pişme olasılığını azaltır. Bir sac tavaya bir soğutma rafı veya ızgara rafı yerleştirin ve bifteğinizi rafa yerleştirin. Etinizin kalınlığına göre ısınma süresi değişebilir.


  1. Sous Vide

Bir bifteği yeniden ısıtmanın bir başka müthiş yöntemi de sous vide pişirici kullanmaktır. Sous vide, bir parça yiyeceğin plastiğe (genellikle bir vakumlu kapatıcı kullanarak) yapıştırılmasını ve ardından belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılmış suya daldırılmasını içeren bir pişirme yöntemidir. Bu yöntemin güzelliği, eğer suyun sıcaklığı ne ise içerisine koyduğunuz ürünün daha fazla ısınamayacağıdır.


  1. Mikrodalga Kullanmak

İlk olarak, mikrodalga kullanabilirsiniz. Genellikle bir bifteği mikrodalgada yeniden ısıtmanın kötü bir fikir olduğu varsayılır. Ve sıcaklığı düzenlemek zor olsa da, düşük güç ve 30 saniyelik aralar ile kontrollü yapılmalıdır.


  1. Ocak Kullanmak

Ayrıca bir bifteği ocakta tekrar ısıtabilirsiniz. Tavanızı ısıtın, biraz yağ ekleyin, ardından oda sıcaklığındaki bifteğinizi ekleyin ve her iki tarafı 60 ila 90 saniye arasında kızartın. Bir termometre ile sıcaklığı kontrol edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Biftek nasıl pişirlir?
  2. Et nasıl marine edilir?
  3. Et nasıl mühürlenir?
  4. Izgara biftek nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı