Dünyaca ünlü şeflerin sık sık kullandığı benmari usulü eritme, mutfakta zaman geçiren herkesin bilmesi gereken bir tekniktir. Kimi zaman tatlılarda, kimi zaman soslarda kullanılan bu yöntem, Fransızca'dan dilimize geçmiştir. Benmari usulü eritme nedir diye merak ediyorsanız, besinlerin ısıyla direkt temas etmesini önleyerek buharda yavaş yavaş erimesini sağlamaya denir. Peki, benmari usulü eritme nasıl uygulanır?
Benmari usulü eritme işlemi için gereken malzemeler;
Tencerenin ortasına cam kaseyi yerleştirin. Tencerenin yarısına su doldurun. Cam kasenin içerisine su girmemesine dikkat edin. Ürünleri küçük parçalara ayırdıktan sonra kasenin içine yerleştirin. Ocağı orta ateşe alarak ürünün kasede yavaş yavaş erimesini sağlayın. Eriyen ürünü, kase ile birlikte tencereden çıkartabilirsiniz.
Benmari Usulü Eritme Yönteminin Püf Noktaları Nelerdir?
Benmari Usulü Çikolata Nasıl Eritilir?
Şunlara da göz atın;