Bayram İçin Fit Tarifler: 5 Farklı Tarif
Bayram'da fit kalmak isteyenler için 5 farklı tarifimiz var. İşte, Dyt. Ezgi Dilan Şeker'den bayrama özel 5 fit tarif:

Bayramda kendiniz ve sevdikleriniz için sağlıklı atıştırmalık ve tatlı tarifleri yapmak istiyorsanız sizin için harika tarifler hazırladım. Hepsi düşük kalorili, az şekerli, sağlıklı ve en önemlisi de lezzetli. 

  1. Çilekli Aronyalı Fit Pasta

Malzemeler;

  1. Alt tabanı için
  2. 4 adet kuru hurma
  3. 1/2 adet muz
  4. 2 su bardağı yulaf ezmesi
  5. 1 yemek kaşığı bal
  6. 2 yemek kaşığı tahin
  7. Üst kısmı için
  8. 5-6 adet çilek
  9. 1 su bardağı donmuş aronya
  10. 2 yemek kaşığı labne peyniri

Yapılışı: Yulafı kavurun. Hurmayı sıcak suda bekletip çekirdeğini çıkarın. Alt tabanı için tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve tabağa elinizle açın. Üst taban için malzemeleri karıştırın. Alt tabana dökün afiyetle tüketin.

  1. Labneli Fıstık Ezmesi Topları

Malzemeler;

  1. 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  2. 180 gram labne peyniri
  3. 2 yemek kaşığı bal veya tatlandırıcı
  4. 15 damla vanilya özü
  5. Bitter çikolata

Yapılışı: 1/2 kare 80 ve üstü bitter çikolatayı mutfak robotundan geçirin ve bir kaba alın. 20-25 dakika dışarıda bekletilmiş labne peyniri veya şekersiz fıstık ezmesini ve vanilyayı yine mutfak robotundan geçirip buzlukta dondurun. Daha sonra çıkarığ ceviz büyüklüğünde şekil verip bitter çikolata ile yuvarlayın. Buzlukta saklayın. Tüketeceğiniz zaman çıkarın.

  1. Fit Kakaolu Muhallebi

Malzemeler;

  1. 1/2 paket labne peyniri
  2. 500 ml süt
  3. 1.5 yemek kaşığı tahıllı un
  4. 1 adet yumurta sarısı
  5. 1 tatlı kaşığı kakao
  6. 1 çay kaşığı tarçın
  7. 1,5 yemek kaşığı bal veya pekmez

Yapılışı: Süt, un, bal ve yumurta sarısını tencereye alıp fokurdayana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra ocaktan alıp labne peyniri, tarçın ve kakaoyu ekleyip güzelce çırpıyoruz ve servis kasesine koyuyoruz. 3-4 saat dışarda bekletip buzdolabına koyun ve 2 saatte orda bekletin ve servise hazır. Ortalama 4 kase çıkıyor tariften. Diyabetli bireyler bal yerine tatlandırıcı ekleyip tüketebilirler.

  1. Yaban Mersinli Çikotop

Malzemeler;

  1. 10 adet hurma
  2. 1 çay bardağı yaban mersini
  3. 1 çay bardağı fındık
  4. 1 yemek kaşığı kakao
  5. 10 kare bitter çikolata
  6. 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı: Hurmaları sıcak suda bekletip çekirdeklerini çıkarıyoruz. Yaban mersininiz sertse onu da suda bekletin. Daha sonra ikisini blenderdan hamur kıvamına gelene kadar çeviriyoruz. Blenderdan geçirdiğimiz fındıkları ve kakaoyu da ekliyoruz. Bitter çikolatayı eritiyoruz ve hindistan cevizi yağını ekleyip top top şekil verdiğimiz karışımı çikolata kaplıyoruz. Buzdolabında 2 saat bekletip afiyetle yiyoruz.

  1. Karabuğdaylı Kıtır Kraker

Malzemeler;

  1. 2 bardak haşlanmış karabuğday
  2. 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  3. 1 çay kaşığı pul biber
  4. 1 tatlı kaşığı kekik
  5. 1/2 çay kaşığı tuz
  6. 1/2 çay kaşığı karabiber
  7. İsteyen çörek otu da ekleyebilir.

Yapılışı: Tüm malzemeleri mutfak robotundan hamur kıvamına gelene kadar geçiriyoruz. Daha sonra yağlı kağıt üzerine seriyoruz. Ben spatula ile incecik yayın180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 30-40 dakika pişiriyoruz. Pişirme süresi fırına göre değişiyor ara ara kontrol edin. Diyabet ve çölyak hastası olanlar tüketebilir. Ara öğünde yoğurda ekleyerek de tüketimi harika olur.

Yazar:

Dyt. Ezgi Dilan Şeker

instagram.com/ezgidilanseker

Şunlara da göz atın;

  1. Fit tatlı tarifleri
  2. Bayramda ne ikram edilir?
  3. Etsiz bayram yemekleri
  4. Bayram için sütlü tatlılar
  5. Ekonomik bayram yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti