Sonbaharın habercisi olan balkabağı aynı zamanda yeni yılın ve Cadılar Bayramının sembolü haline gelen bal kabağı, kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. Besin değeri ve besleyiciliğinin yanı sıra bal kabağı birçok farklı tarifte kullanılır. Tatlı ve tuzlu farklı tariflerde kullanılan bal kabağı lezzeti ile her zaman sevilir. Sizler için bal kabağı ile hazırlanan tatlı tariflerini derledik. İşte, birbirinden lezzetli, balkabağı ile hazırlanan tatlı tarifleri:
Bal kabaklı pasta kremasında ve tabanında bal kabağı kullanılan lezzetli bir pastadır. Kış aylarında bal kabaklı pasta sofralarınıza çok yakışacak. Bal kabaklı havuçlı kek kokusu ile pişerken sizi büyüleyecek. Sonbahar ve kış ruhuna çok yakışacak bu tarifi denemelisiniz. Tarçın, yenibahar, zencefille bezeli bu efsane güz keki ve sarıp sarmaladığı enfes, pratik peynir kreması, davet sofralarınızın gözdesi olacak. Baharatlı ve bal kabaklı tart, çay ve kahvelerinizin yanına çok yakışan bir lezzet olacak. Bal kabaklı ve yulaflı dilimler ara öğünlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Kahveli ve bal kabaklı kış keki zengin iç malzemeleri ile lezzetine doyum olmayacak bir kek. Bu kış bu kekten vazgeçemeyeceksiniz! Bal kabaklı mozaik pasta, soğuk havalar için kakaolu mozaik pastanın lezzetli bir alternatifi. Bal kabaklı donutun hamur harcı bal kabağı ile hazırlanır. Dilerseniz iç kısmına da bal kabağı püresinden bir sos hazırlayabilirsiniz. Ana malzemesi krem peynir ve meyve çeşitleri olan cheesecake ise hafifliği ile çok sevilen tatlılardan biridir. Bal kabaklı irmik tatlısının harcına bal kabağı eklenir. Bu şekilde hazırlanan tatlının aroması ve lezzetine bayılacaksınız. Şunlara da göz atın;