Baklagiller Mikrodalgada Islatılır Mı?
Doyurucu, protein açısından zengin ve birçok çeşitte mevcut olan baklagiller kilerlerin vazgeçilmez besinidir. Kullanılmadan önce yumuşatılması gerekir. Peki bu işlem mikrodalgada yapılır mı:

Doyurucu, protein açısından zengin ve birçok çeşitte mevcut olan baklagiller kilerlerin vazgeçilmez besinidir. Bu lezzetli besin kullanılmadan önce yumuşatılmalıdır. Kuru çeşitleri tariflerinizde kullanmadan önce suda bekletmeniz önemlidir, böylece genel pişirme süresini kısaltabilir ve istediğiniz dokuyu elde edebilirsiniz. Önden kaynatabilir, su altında tutabilir ya da konserve kullanabilirsiniz.

Konserve baklagil gibi kuru baklagillerde kilerinizde yıllarca dayanır; ancak kullanılmak istendiğinde ıslanmaları gerekir. Gerekli zamanınız yoksa ve bu adımı atlamak istiyorsanız, süreci tamamen ortadan kaldırmayacak ancak gereken süreyi önemli ölçüde kısaltacak büyük bir ipucu var. Tek yapmanız gereken mikrodalga kullanmak.

Ocakta kaynayan su dolu bir tencere de işe yarar ama mikrodalga çok daha hızlıdır. Bunun nedeni, mikrodalgaların, dışarıdan başlayıp yavaş yavaş içeri doğru ilerleyen kaynatma işleminin aksine, ısıyı doğrudan çekirdeklere yönlendirerek, yiyecekleri aynı anda içeriden ve dışarıdan pişirmesidir.

Baklagiller Mikrodalgada Nasıl Islatılır?

Kuru baklagilleri mikrodalgada hızlı bir şekilde ıslatmak için sıcak suya ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaseye ihtiyacınız olacak. Kasedeki baklagillere en az iki kat daha fazla su eklemek iyi bir kuraldır; yani bir bardak kuru fasulye kullanıyorsanız en az iki bardak su ekleyin. Daha sonra mikrodalgayı 15 dakikaya (kullandığınız baklagil boyutuna ve çeşidine bağlı olarak belki daha uzun) ayarlayın. Yarısında durdurarak karıştırın ve devam edin.

İşlem bittiğinde yumuşamış baklagilleriniz hazır olacaktır. İstediğiniz kadar yumuşak değilse, onları mikrodalgaya geri koyun ve gerekirse beş dakika veya daha fazla pişirin.

Bu kolay mikrodalga tüyosu, bir gece önceden ıslatmayı kazara unuttuğunuz baklagillerde kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Baklagillerin son kullanma tarihi geçer mi?
  2. Kuru baklagillerin faydaları nelerdir?
  3. Baklagilleri pişirirken yapılan hatalar nelerdir?
  4. Filizlendirilmiş baklagiller ve tahıllar sağlıklı mı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı