Bahçenizde Tarçın Kullanmayı Denediniz Mi?
Neden bahçenizde tarçın kullanmalısınız? Tatlılarda sık sık kullanılan tarçının bu kez bahçedeki faydalarını sizler için derledik. İşte, bahçenizde tarçın kullanmanızın 6 önemli faydası:

En eski baharat türlerinden biri olan tarçın, mutfaklardan eksik olmayan malzemelerden biridir. Keskin kokusu ile genellikle tatlılarda tercih edilen tarçın, sağlık açısından birçok faydaya sahiptir. Ancak tarçını bu kez mutfak yerine bahçenizde kullanmaya ne dersiniz? İşte, bahçenizde tarçın kullanmak için 6 neden:



  1. Mantarları öldürür

Bahçenizde, bitkilere zarar veren mantarlar ürüyorsa ve bir türlü bunun önüne geçemiyorsanız, tarçından yardım alabilirsiniz. Mantarların çıktığı yere tarçın serpiştirin. Böylece tarçın mantarların büyümesini engelleyecektir. 

  1. Karıncaları uzaklaştırır

Bahçenizde farklı farklı karınca türlerine mi rastlıyorsunuz? Karıncaların gezdiği yerlere bir miktar tarçın serpin. Tarçın, karıncaların yiyecek kokusu almasını önler ve uzaklaşmasına yardımcı olur.

  1. Bitkileri hastalıklardan korur

Tohum ve fidanların sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak için, toprağa az miktarda tarçın serpin. Böylece bitkiniz hastalanmadan büyüyecek ve gelişecektir.



  1. Hasta bitkileri iyileştirir

Tarçının bitkiler üzerindeki etkilerinden biri de hasta yaprakları iyileştirmesidir. Eğer bitkinizin dal veya yaprağına yanlışlıkla zarar verdiyseniz, o bölgeye tarçın serpin. Eğer bitkiniz iyileşmiyorsa, diğer yapraklara zarar vermesini önlemek için mutlaka budayın.

  1. Sivrisinekleri uzaklaştırır

Sivrisinek ve diğer böcekler, tarçının keskin kokusundan hiç hoşlanmazlar. Bitkinin yakınlarına tarçın serpmek, sivrisinek ve benzeri böceklerin bitkinizden uzak durmasını sağlayacaktır. 

  1. Gülleri güçlendirir

Bahçenizde gül yetiştirecek veya çoğaltacaksanız, yeni diktiğiniz güllerin toprağına tarçın serpin. Tarçın, bitkide köklenmeyi güçlendirir ve daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.


Şunlara da göz atın;

  1. Bitki yaprakları neden sararır?
  2. Ispanak nasıl yetiştirilir?
  3. Orkide bakımı nasıl yapılır?
  4. Fesleğen yetiştirme teknikleri
  5. Sarımsak nasıl yetiştirilir?

Haber Kategorileri

Bitki Yetiştirme

Lezzetli Haberler

Asla Chia Tohumuyla Birlikte Yenmemesi Gereken 5 Besin
Ton Balığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Bakliyat Pişirmenin 8 Püf Noktası
Mayonez Nasıl Saklanır: 2 Farklı Yöntem
Dünyanın En İlginç Yemekleri: Farklı Kültürlerden Gelen Eşsiz Tatlar
Polifenol Nedir ve Faydaları Nelerdir?