Ay Çekirdeği Ezmesi Ve Fıstık Ezmesi: Hangisi Daha Besleyici?
Kuruyemiş ezmeleri besin değeri yüksek ve lezzetli gıda ürünlerindendir. Bu lezzetli ezmeler kahvaltılarda, ara öğünlerde ya da tamamlayıcı olarak tüketilebilir. En yaygın ezme yer fıstığı ezmesidir. Peki ay çekirdeği ezmesi ve fıstık ezmesi: hangisi daha besleyici:

Sizin veya sevdiğiniz birinin yer fıstığı veya ağaç fıstığı alerjisi olduğunu keşfetmek, yıkıcı ve korkutucu olabilir. Bir kişinin yiyebileceklerinin sınırlı olduğunu bilmek her zaman sinir bozucudur, ancak neyse ki, artık orijinalinden daha tatmin edici olabilecek lezzetli ikameler var. Bunun en iyi örneklerinden biri, fındık ve tohum yağının popülaritesinin artmasıdır.

Fıstık ezmesi, bir çocuğun diyetine her zaman basit, tatmin edici, besleyici ve kolay bir katkı olmuştur, ancak yer fıstığı alerjisi olan herkes için kesinlikle hayırdır. Piyasada badem ezmesi ve kaju yağı gibi başka fındık ezmesi bulunurken, yer fıstığı alerjisi olan bazı kişiler çapraz kontaminasyon riskinden kaçınmak için tüm kuruyemiş ezmesinden uzak durmayı sever. Bu durumlarda, tüketiciler ayçiçeği çekirdeği yağı gibi tohum yağlarına yönelebilir ve aslında bu alternatifte paketlenmiş birkaç besin vardır. Bazen fıstık ezmesinden daha fazla şeker içerse de yer fıstığı tüketemeyenler için yine de sağlıklı bir seçenek olabilir.


Fıstık Ezmesi İçin İyi Bir Alternatif

Ay çekirdeği yağı, fıstık ezmesi ve diğer fındık ezmelerine fındık içermeyen bir alternatiftir ve çoğu durumda fındık alerjisi olanlar için güvenlidir. Yine de alerjiniz varsa ve ayçiçeği yağı yiyip yiyemeyeceğinizden emin değilseniz sağlık uzmanınıza danışmanın en iyisi olduğunu bilmelisiniz. Bununla birlikte, ay çekirdeği, harika bir tada ve fıstık ezmesine benzer bir dokuya sahip lezzetli bir fındık ezmesi alternatifi olarak işlenebilir. Sadece bu değil, ay çekirdeğinin kendisi mükemmel bir çinko, demir, protein ve ayrıca lif kaynağıdır. Doymuş yağ oranı düşüktür ve ayrıca fıstık ezmesinin içerdiği E vitamini miktarının dört katı kadar ve demir, magnezyum, çinko ve fosfor miktarının iki katı kadar içerirler.

Ayçiçek yağı, porsiyon başına fıstık ezmesinden biraz daha fazla şeker içerebilirken, yiyemiyorsanız veya sadece kiler malzemelerinizi değiştirmek istiyorsanız, yine de sağlıklı bir alternatiftir. Gıda alerjileri korkutucu olabilse de lezzetli ve güvenli seçenekler olduğunu bilmek tabağınıza iyi yemek koymayı kolaylaştırır.

Şunlara da göz atın;

  1. Ay çekirdeği nasıl kavrulur?
  2. Fıstık ezmesi vegan mı?
  3. Yer fıstığı ezmesi bozulur mu?
  4. Bademlerin kabuğu nasıl soyulur?
  5. Badem yağı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı