Avokado'nun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Avokado, lezzetli ve mutfakta geniş alanda kullanılan bir malzemedir. Bozulup bozulmadığı ilk anda anlaşılmayabilir. Sizler için avokadonun bozulduğunu nasıl anlaşılır anlattık. İşte, avokadonun bozulduğu nasıl anlaşılır:

Birçok kişi tarafından sevilen avokado lezzetli, besleyici ve çok yönlüdür. Kahvaltıda, salatada, soslarda ve birçok yemekte kullanılabilir. Ancak, onları yemek için doğru zamanı bilmek zor olabilir. Marketlerden satın alırken genelde olgunlaşmamış avokado satın alınır. Olgunlaşmasını beklerken ne zaman tüketmek gerektiğini bilmek gerekir. Kötü giden, bozulan yiyecekleri yemenin sağlığa olumsuz etkileri olabilir. Sizler için avokadonun bozulduğu nasıl anlaşılır anlattık. İşte, avokado nasıl bozulur:



1. Adım: Avokadoyu İnceleyin


  1. Olgunluğu kontrol etmek için avokadonun sapını kullanın. Sapı iterek veya çıkararak yumuşaklığın kontrol edilmesi bir yöntemdir. Sapı kolay hareket ediyorsa avokado olgunlaşmış demektir. Sap çıkarıldığında etin rengi de ortaya çıkar. Bu yöntem, yumuşaklığı değerlendirirken etkili olabilir, ancak rengi değerlendirirken etkili olmayabilir. 
  2. Avokadoyu hissedin ve cildi inceleyin. Bir avokadonun sertliği ve rengi, olgunluğunun büyük göstergeleridir.
  3. Avokadoyu elinizde tutun ve hafifçe bastırın. Olgun bir avokado, hafif bir kuvvetle hafifçe verir. Hafif bir baskı avokadoda bir girinti bırakırsa bu, avokadonun bozulduğunun işaretidir.
  4. Avokadonun dış kabuğunu kontrol edin. İşaretler, şiddetli ezikler, görünür küf veya kokuşmuş bir koku varsa, avokado yenmek için güvenli değildir.
  5. Rengi kontrol edin. Farklı avokado çeşitlerinin farklı cilt renkleri vardır. Avokadonun en yaygın çeşidi olan Hass, olgunlaştığında rengi çok koyu yeşil veya mor renge değiştirir. Hass avokado koyu siyah bir renge ulaştıysa, tüketmek uygun olmayabilir. Bu nokta da cinsine göre avokadoyu değerlendirmek daha doğru olacaktır. 
  6. Avokadoyu kesip açın. Avokadoyu satın aldıysanız, kötüye gidip gitmediğini belirlemenin en hızlı yolu budur. İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
  7. Avokadoyu tadın. İç kısmını iyice incelediyseniz ancak avokadonun bozulup bozulmadığından emin değilseniz, bir tat testi yapmak güvenlidir. Kahverengi lekelerden kaçınarak, az miktarda yeşil kısmını deneyin. Avokado kremsi, hafif ve hafif tatlı olmalıdır. 



2. Adım: Avokadoyu Saklayın


  1. Avokado taze ise ve hemen yemeyecekseniz saklamanız gerekir. 
  2. Buzdolabında, dondurucuda bütün olarak ya da püre, sos halinde saklayabilirsiniz. 
  3. Daha detaylı avokado saklama yöntemlerini merak ederseniz yazımızı okuyabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Avokado nasıl olgunlaştırılır?
  2. Avokado nasıl seçilir?
  3. Alabaş nasıl yenir?
  4. Edamame nedir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri