Avokado son zamanlarda kahvaltılarda, soslarda, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılan bir meyvedir. Ana vatanı Guatemala ve Güney Amerika sahilleridir. Türkiye’de özellikle Antalya sonrasında Mersin’de yüksek oranda avokado yetiştirilir. Avokado ağaçta yetişen bir bitkidir. Vitamin, mineral ve omega 3 açısından oldukça zengindir. Sağlıklı olan bu meyve genellikle kahvaltılarda tüketilir.
Kahvaltılarda ya da dip sos olarak tüketilen avokadoya bir de bu şekilde şans verin. Avokado, vücuttaki kolesterol seviyesini düşüren özelliklere sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen bir meyvedir. Üstüne üstlük, kesinlikle lezzetlidir. Bu küçük lezzetli meyveyi bir de içecek olarak denemeye ne dersiniz?
Kremalı Avokado Suyu
- 1 olgun avokado
- 1 bardak (236 ml) soğuk süt, herhangi bir çeşit
- 1 yemek kaşığı (15 g) şeker, bal veya şeker yerine (istenirse)
- Avokadoyu kesin ve çekirdeği çıkarın.
- İç kısmını bir kaşık yardımı ile alın.
- Avokado meyvesinin içini bir karıştırıcıya alın.
- Şeker veya bal kullanıyorsanız hemen ekleyin. Meyve sularının akmasını ve tatların bir araya gelmesini sağlamak için hızlı bir şekilde döndürün.
- Varsa sütü azar azar ekleyin. İçeceğinizin kıvamına karar verin. Daha çok smoothie'ye mi benzemeli yoksa daha çok meyve suyuna mı benzemeli? Küçük bir miktar ekleyin, karıştırın ve daha fazlasını eklemek isteyip istemediğinize karar verin.
- Karıştırmayı tamamlayın, süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
- Dilerseniz içerisine ananas, şeftali, mango gibi aromatik meyveler ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Avokado çekirdeği yenir mi?
- Avokadanonun kararması nasıl engellenir?
- Avokadolu tarifler
- Avokado nasıl olgunlaştırılır?