Aşure Şekerli Olursa Ne Yapılır?
Aşure Günü için tüm hazırlıklar yapılırken, fasulyeler, nohutlar, kayısılar ve buğdaylar mutfaktaki yerini aldı. Peki, aşurenin şekeri nasıl ayarlanır, şekerli aşure nasıl dengelenir? İşte, aşurenin şekerini ayarlamak için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Birlik ve beraberliğin en güzel sembolü olan Aşure Günü geldi, çattı. Kazanlar dolusu yapacağınız aşureler için kuru fasulye, pirinç, nohut, buğday, kuru kayısı, incir gibi malzemeleri çıkardınız. Ancak aşureyi yaparken ufak bir dalgınlık sonucu şekeri fazla kaçırdıysanız, sizi böyle alalım. Aşurenin içinde bol bol kuru meyve kullanıldığı için, şekerini ayarlamak biraz zor olabilir. Tam da bu yüzden 'Aşurenin şekeri nasıl ayarlanır, şeker nasıl dengelenir?' gibi merak ettiğiniz soruları cevaplıyoruz. 

Aşurenin Şekeri Nasıl Ayarlanır?

Aşurenin şekerini doğru bir şekilde ayarlamak zor geliyorsa, şekeri son aşamaya bırakmanız gerekir. Öncelikle kuru bakliyatları ve kuru meyveleri doğru sırayla aşureye koyup güzelce pişirin. Pişirme işleminin sonlarına doğru şekeri yavaş yavaş tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın. Şekeri ekledikten sonra ocağı kapatırsanız, şeker taneleri erimeden bütün olarak kalacak ve kıvamı istediğiniz gibi olmayacaktır. Bu yüzden şeker ilavesinden sonra en az 10 dakika daha pişirmeye devam etmeniz gerekiyor. 

Kullanacağınız meyvelerin tadına bakarak şeker miktarını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Meyveleriniz çok tatlıysa, şeker miktarını orantılı bir şekilde azaltabilirsiniz. Ek olarak şeker yerine bal gibi doğal tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz. Ancak farklı malzemelerin klasik aşureden daha fazla bir lezzet katacağını unutmayın.

Aşure Şekerli Olursa Ne Yapılır?

Aşureyi güzelce pişirdikten sonra tadına baktınız ve çok şekerli olduğu fark ettiniz. Böyle durumlarda hemen tencerenin altını açın ve üzerine sıcak su ilavesi yapın. Dilerseniz, sadece sıcak su yerine haşlanmış buğdaylı su ilave edebilirsiniz. Bu sayede hem aşurenin kıvamı bozulmayacak, hem de şeker tadı dengelenecektir. 

Eğer sıcak su ilavesi yaptıktan sonra aşurenin çok sıvı kıvamda olduysa, bir miktar nişastası sıcak su ile karıştırın. Ardından aşure tenceresine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bağlayıcı bir kıvamda olan nişasta, aşurenin kıvamını koyulaştırır. Sıvı kıvamdan kurtulmak için, pişirme işlemine istediğiniz kıvama ulaşıncaya kadar devam etmeniz gerekiyor.

Şimdiden ellerinize sağlık!

Şunlara da göz atın;

  1. Aşure tarifleri
  2. Aşurenin kararması nasıl önlenir?
  3. Aşurenin kıvamı tutmazsa ne yapılır?
  4. Aşurenin faydaları nelerdir?
  5. Aşure hangi durumlarda bozulur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı