Aşure Neden Kararır, Kararması Nasıl Önlenir?
Tam kıvamında bir aşure yapmak istiyor, fakat her seferinde kararan aşurelerle karşılaşıyorsanız sizi böyle alalım. İşte, aşurenin kararmasının nedenleri ve kararmayı önlemek için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Bir kaşığıyla bile tam bir mutluluk kaynağı olan aşure, ilk başta biraz zor bir tarif gibi gelebilir. Ancak tüm malzemelerin aynı kazanda kaynaması, kokusu ve lezzetiyle verdiğiniz tüm emeğe değecek bir tatlıdır. Aşureyi hazırlarken her seferinde kararma problemiyle karşılaşıyorsanız, sizi böyle alalım. Malzemelerin ziyan olmasını önlemek ve kararmayan bir aşure yapmak için püf noktalarını yazımızda derledik. 

Unutmadan, ihtiyacınız olacak aşure tariflerini de buraya bırakıyoruz.

Aşure Neden Kararır?

  1. Aşurede kullanılacak malzemelerin güzelce temizlenmemesi, kararmasına yol açar.
  2. Aşure malzemelerinin karışık bir sırayla eklenmesi de kararmasının başlıca sebeplerindendir.
  3. Kuru meyveleri bir arada pişiriyor ve sıralamasına dikkat etmeden tencereye ekliyorsanız, aşurenizin kararması kaçınılmazdır.
  4. Kuru meyveleri suda ıslattıktan sonra yeterince süzmeden aşure ekliyorsanız, kararma sorunuyla karşılaşabilirsiniz.
  5. Aşurenin içinde bol miktarda kuru incir, kuru üzüm ve ceviz kullanıyorsanız, ne yazık ki kararma problemiyle karşılaşabilirsiniz.
  6. Aşurenin toz şekerini erkenden ilave ediyorsanız, şeker eriyip piştikçe kararmalara sebep olacaktır. 

Aşurenin Kararması Nasıl Önlenir?

  1. Öncelikle aşure yapımında kullanacağınız tüm malzemeleri güzelce yıkayın. Gerekirse durulama işlemini birkaç kez tekrarlayın.
  2. Malzemelerin sıralamasına dikkat edin: Önce buğdayı pişirin. Ardından haşlanmış bakliyatları, kuru meyveleri ilave edin. Pişirmenin son aşamalarında toz şeker ve kuruyemişleri ekleyin.
  3. Aşurenin beyaz olması için, buğdayı haşlarken bir tutam karbonat ilave edebilirsiniz.
  4. Kuru meyveleri pişirdikten sonra suyunu güzelce süzün. 
  5. Aşurenin rengini koyulaştıran malzemeler kuru incir, kara üzüm ve cevizdir. Bu malzemeleri pişirme işleminin sonlarına doğru ilave edin. 
  6. Aşurenin renginin beyaz olması için, şekeri ilave etmeden önce içerisine süt ekleyin. Süt, aşurenin tüketme süresini kısaltsa da, renginin daha açık olmasını sağlar.

Şunlara da göz atın;

  1. Aşurenin kıvamı tutmazsa ne yapılır?
  2. Aşurenin faydaları nelerdir?
  3. Kuru meyveli tarifler
  4. Aşure şekerli olursa ne yapılır?
  5. Aşure hangi durumlarda bozulur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?