Araba Tutmasına Ne İyi Gelir?
Araba neden tutar? Araba tutması nasıl geçer? Araba tutmasına ne iyi gelir? İşte, araba tutmasına iyi gelen 8 doğal çözüm:

Araba tutması, kişilerin araç içinde hareket halindeyken denge algısının bozulmasından kaynaklanır. Bu durum bazı kişilerde nadiren görülürken, bazı kişilerde bebeklikten beri gözlemlenen bir durumdur. Özellikle kara yollarındaki virajlar ve çukurlar, araçtayken mide bulantısının artmasına neden olur. İnce vücudunda dengeden sorumlu olan iç kulak, duyu ve göz organları, bedenin boşluktaki yerini ve hareketlerini algılamaya yardımcı olur. Ancak yolculuk esnasında bu denge unsurları birbirinden ayrılarak beyne farklı sinyaller gönderebilir. Bu durumda da mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi belirtilerle araba tutması görülür. 


Araba tutması durumu, araçla seyahat edeceğiniz her seferde görülüyorsa, bir uzmandan yardım almak daha doğru olacaktır. Özellikle semptomlar çok şiddetliyse, kulak burun boğaz veya sinir sistemi konusunda bir doktora görünebilirsiniz.

Araba Tutmasına Ne İyi Gelir?

Not: Aşağıdaki yöntemler, araba tutması için kesin tedavi değildir. Yalnızca belirtileri hafifletecek önerilerden oluşmaktadır. En doğru tedavi için, mutlaka bir uzmandan yardım alın.

  1. Temiz Hava

Araba tutmasına en iyi gelen şey, temiz hava almaktır. Yolculuğa başlamadan 15 dakika önce temiz hava alın. Yolculuk esnasında, hava çok rüzgarlı değilse camınızı hafif aralayın. Mide bulantınız çok şiddetlenirse, bir kenarda durup temiz havaya çıkın. Böylece vücudunuzun dengesi yerine gelecektir.

  1. Tuzlu Kraker

Mide bulantısı konusunda tuzlu krakerin çok etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayrıca bu krakerler, midedeki aşırı asitlenmeyi de engeller. Açlığı bastırma konusunda da son derece etkilidir.

  1. Güneş Gözlüğü

Eğer arabayı siz kullanıyorsanız veya şoförün yanındaki koltukta oturuyorsanız, güneş gözlüğü takın. Bu sayede gözlerin maruz kaldığı yorucu nesnelerden kurtulabilirsiniz. 


  1. Zencefil Çayı

Araba yolculuğuna çıkmadan önce bir fincan zencefil çayı tüketmeniz, mide bulantısını ve baş ağrısını önleyebilir.


  1. Limon Suyu

Araba yolculuğuna çıkmadan önce deneyebileceğiniz yöntemlerden biri de, limon suyudur. Limon suyu, bağırsak ve mide sağlığını olumlu etkiler ve bulantının önüne geçebilir.

  1. Hareket Kontrolü

Denge sisteminin bozulmasını önlemek için, ani hareketlerden kaçının. Dik oturarak camdan dışarıyı izleyin. 


  1. Uyku

Eğer arabayı siz kullanmıyorsanız, uyumayı deneyebilirsiniz. Uyumak, mide bulantısını geçirmenin en etkili yoludur. Eğer uyuyamıyorsanız, görsel ve işitsel uyarıları en aza indirin. Bunun için gözlük takabilir ve kulak tıkaçlarını kullanabilirsiniz.

  1. Naneli Sakız

Sadece kokusuyla bile rahatlık veren naneli sakız veya naneli şeker, birkaç saat boyunca mide bulantısını önleyebilir.


Daha önce söylediğimiz gibi, araba tutması durumunu sık sık yaşıyorsanız, bir doktora başvurarak mide bulantısını önleyecek ilaçlardan yardım alabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Ülsere ne iyi gelir?
  2. Boyun tutulması neden olur?
  3. Kas ağrılarına ne iyi gelir?
  4. Ayak altı yanmasına ne iyi gelir?
  5. Göz yorgunluğuna ne iyi gelir?

Haber Kategorileri

Ne İyi Gelir?

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı