Vişne, ekşi ve tatlı aromasıyla tatlılara harika bir denge katar. İşte misafirlerinize sunabileceğiniz, kendinizin de deneyebileceği, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak 5 farklı vişneli tatlı tarifi!
Vişnenin ekşiliğiyle lavantanın hafif çiçeksi aroması harika bir uyum sağlar.
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı kuru lavanta
1 su bardağı vişne püresi
Yapılışı:
Süt ve lavantayı kaynatın, ardından süzün ve soğutun. Krema ve balı ekleyip çırpın. Vişne püresini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı dondurucuya alın ve her 30 dakikada bir karıştırarak 4-5 saat boyunca dondurun.
Japon çayı matcha ve vişnenin birleşimiyle lezzetli ve hafif bir tatlı.
Malzemeler:
200 ml krema
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı matcha tozu
1 su bardağı vişne (doğranmış)
Yapılışı:
Kremayı çırpıp yoğurt, bal ve matchayı ekleyin. Doğranmış vişneleri karışıma ekleyin. Karışımı kalıplara döküp dondurucuda en az 4 saat bekletin.
Vişnenin ekşiliğini dengeleyen hafif baharatlı ve ferah bir tatlı.
Malzemeler:
Taban için:
1,5 su bardağı un
100 g tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Dolgu için:
2 su bardağı vişne
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Vişne, şeker, nişasta ve zencefili pişirerek dolgu hazırlayın. Hamuru açıp tart kalıbına yerleştirin, üzerine vişneli dolguyu ekleyin. 180°C’de 25-30 dakika pişirin.
Yoğun çikolata lezzetini vişne ve baharatlarla daha ilginç hale getirin!
Malzemeler:
150 g bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı muskat
1 su bardağı vişne püresi
Yapılışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı hafif ısıtıp içine çikolatayı ekleyin. Yumurta sarısını ekleyip hızlıca karıştırın. Tarçın ve muskatı ekleyin, ardından vişne püresiyle karıştırıp kaselere dökün. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.
Akışkan çikolatalı sufleye vişne ekleyerek daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.
Malzemeler:
100 g bitter çikolata
50 g tereyağı
2 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı vişne
Yapılışı:
Çikolata ve tereyağını eritin. Yumurtaları ve şekeri çırpıp çikolatayla karıştırın. Unu ekleyip karıştırın ve sufle kaplarına dökün. Her kaba birkaç vişne ekleyin. 200°C’de 7-9 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
Şunlara da göz atın: