Angus Eti Nasıl Pişirilir?
Angus eti nedir, nasıl pişirilir? Angus etinin özellikleri nelerdir? Angus etinin püf noktaları nelerdir? İşte, angus eti hakkında merak edilenler:

Angusun anavatanı İskoçya'dır. Ancak Amerika'da sık sık tüketilen besinlerden biridir. Angus etinin Avustralya'dan geldiği düşünülmektedir. Anguslar, %7 yağ oranına sahiptir. Bu da etin tadının, renginin ve kalitesinin lezzetli olmasını sağlar. Angus eti, 2000'li yıllardan beri ülkemizde de tüketilmeye başlamıştır. Angus eti, yumuşak bir yapıya sahiptir. Bunun nedeni et dokusu arasındaki yağ damarlarıdır. Et-yağ oranı düşük olduğu için etin kalitesi oldukça fazladır.

Angus Etini Pişirme Yöntemleri

Angus eti, her et gibi pişirilmeden önce dinlendirilmelidir. Kuru ve ıslak olarak iki çeşit dinlendirme yöntemi vardır. İster kuru, ister ıslak olarak marine edilir ve dinlendirilir. Tercihen deniz tuzu ve yağ ile harmanlandıktan sonra, sıcak tavaya konulur. Az veya orta düzeyde pişirilir. Yapılan bu işlemle, etin pişerken saldığı suyunu kaybetmesi önlenir. Et diğer tarafa çevrilirken, çatal yerine maşa kullanılmalıdır. Angus etini fazla pişirmekten kaçınmanız gerekir. Çünkü fazla pişirmek etin neminin yok olmasına ve lezzetinin azalmasına neden olur. Özellikle kalın etler pişirirken et derecesi kullanılması gerekir. Etin orta kısmına doğru termometre batırılmalı ve et 45-50 derece arasında yavaş yavaş pişirilmelidir. Angus etinde sırt bölgesinde bulunan bonfile, antrikot ve kontrfile kısımları tercih edilebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Kuzu kaburga nasıl pişirilir?
  2. Dondurulmuş somon nasıl pişirilir?
  3. Kuzu incik pişirme yöntemleri
  4. Hindi pirzola nasıl pişirilir?
  5. Tavuk taşlık nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Ayva Reçeli Yapmanın 5 Püf Noktası
Masterchef All Star Şampiyonu Yemek Akademisi Açıyor
Atina’nın sokak lezzetleri
Kuru Üzüm Suyunun Faydaları Nelerdir?
4 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Soğuk Algınlığı Ne Kadar Süre Bulaşıcı?