Ananasgiller familyasına ait bir bitki olan ananas, sıcak ülkelerde yetişen tropikal meyvelerden biridir. Ana vatanı Güney Amerika olan bu meyve, güzel kokusu ve aromatik tadıyla çok sevilir. Ülkemizde en çok Adana, Antalya ve Mersin'de yetiştirilen ananas, sıcak iklimlerde yetişir. Taze ananasın en iyi mevsimi Mart ve Temmuz ayları arasındadır.
Ananası mevsiminde manavda ya da markette kolaylıkla bulabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri tüketmeden önce çoğu kişi yıkamayı tercih eder. Satın alınan ürünün ne ile temas ettiği bilinmediği için yıkamak iyi bir tercih olacaktır. Özellikle kabuğu ile yenilen bitkiler için bu önemlidir.
Ancak ananasın dikenli kabukları, tüm iyi kısımların içeride olması nedeniyle onu temizlemenin bir anlamı olmadığı düşüncesine yol açabilir, ancak durum böyle değildir. Ananas kabuğunun sağladığı doğal koruyucuya rağmen, kesmeden önce her şeyi hızlı bir şekilde yıkamak yine de buna değer. Kabuğu yemeyi planlamıyor olsanız bile ürününüze başka bir şey yapmadan önce yıkamanız gerekir. Bunun nedeni, kabuğundaki veya derisindeki mikropların, meyve ve sebzeleri kestiğinizde içlerine girebilmesidir. Ananasınızı temizlemeden önce ellerinizi yıkamanız gerekir. Elleriniz temizlendikten sonra ananası musluk altında suda yıkayın. Ananas düz bir meyve değildir, kabuklarında çukurlar vardır. Bunları tam anlamıyla temizlemek istiyorsanız bir fırça yardımı ile ananası temizletebilirsiniz. Ananasınız temizlendikten sonra kurulayın, yapraklarını kesin ve ardından onu tercih ettiğiniz şekilde dilimleyin. Ananas da dahil olmak üzere her türlü ürünün yıkanması, Salmonella ve Listeria gibi tehlikeli bakterilerin varlığının en aza indirilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca siz satın almadan önce diğer müşteri ve çalışanlarında geride bıraktığı mikropları da azaltacaktır. Şunlara da göz atın;Ananas Yıkamanın En Basit Yolu Nedir?