Ananas Kesmek İçin Tüyolar
Ananas oldukça lezzetli tropikal bir meyvedir. Marketlerde ve manavlarda dilimli ya da soyulmuş şekilde satılır ancak bütün halde aldıysanız kendiniz dilimlemeniz gerekir. İşte, ananas kesmek için tüyolar:

Ananas oldukça lezzetli tropikal bir meyvedir. Ananas, sağlık yararları ile dolu tropikal bir meyvedir. Vitaminler, antioksidanlar, lif ve su açısından zengindir ancak kalorisi düşüktür ve bu da onu ideal bir atıştırmalık yapar. Marketlerde ve manavlarda dilimli ya da soyulmuş şekilde satılır ancak bütün halde aldıysanız kendiniz dilimlemeniz gerekir. İşte, ananas kesmek için tüyolar:


  1. Çevir, Dokun Ve Yuvarla

Bu tüyo son zamanların en popüler ananas kesme tüyolarından biridir. Sosyal medya da popüler olan bu yönteme daha önce denk gelmiş olabilirsiniz. Oldukça kolay olan bu yöntem bıçak kullanmayı da içermez.

İlk olarak ananası kesme tahtasının üzerine yatırın. 5-10 tur baskı ile ananası döndürün. Ananasın herhangi bir sivri ucundan tutarak çekin. Elinize gelmesi gerekir. Direk yiyebilirsiniz. Bu sayede çok atık çıkmaz. Kolay şekilde tüketebilirsiniz.

  1. Kesmeden Önce Ters Çevirin

Ananası eve getirir getirmez baş aşağı çevirmeniz yeterli. Bu adım, ananas suyunun vücuda dağılmasını ve eşit derecede tatlılık oluşmasını sağlar.

Peki bu adım neden gerekli? Her ne kadar tuhaf görünse de, ananasların alt kısmı aşağıya doğru büyüyor. Başka bir deyişle, bitkiye bağlanan şey meyvenin üst kısmı değil alt kısmıdır. Sonuç olarak, alt kısım bir miktar şeker alırken, tepeye yakın kısımlar kurumaya ve tadı biraz yumuşak olmaya eğilimlidir.

  1. Mutfak Havlularını Kullanın

Ananası daha verimli ve daha az atıkla kesmenize yardımcı olacak her türlü süslü bıçak tekniği mevcut olsa da, çalışma alanınız göreve uygun değilse bunların hiçbir anlamı yoktur. Burada tek bir kesi yapmadan önce hem kesme tahtasını hem de ananası sabitlemekten bahsediyoruz. Sabitlemediğiniz ananası kesmeye çalışırsanız ciddi sorunlarla karışılabilirsiniz.

Bu şık teknikten yararlanmak için mutfak havlusunu tezgaha koymadan önce nemlendirin. Kesme tahtanızı havlunun üzerine yerleştirin, ardından tahtanın üzerine başka bir nemli havlu koyun. Etkili olamayacak kadar basit görünüyor, ancak şefin onayladığı bu teknik sürtünme sayesinde işe yarıyor. Havlu ıslandığında, bıçağı ne kadar çılgına çevirirseniz kullanın, tahtayı ve meyveyi yerinde tutmaya yetecek kadar yüzey gerilimi üretir. Ek bir avantaj olarak, havluları kullanarak kalıntıları toplayabilir ve aynı zamanda tezgahı silebilirsiniz.

  1. Ekmek Bıçağı Kullanmayı Deneyin

Herhangi bir ananas kesme videosuna veya makalesine göz attığınızda, ananasın dikenli kabuğunu kesmek için şef bıçağı kullanan insanları göreceksiniz. Bu araçlar kesinlikle etkilidir, ancak sizi boyutuna göre başka türde bir bıçak denemeye davet etmek istiyoruz. Ekmek bıçağı kullanabilirsiniz.

Tırtıklı bıçak olarak da adlandırılan bu tür, diğer bıçaklarda bulunan pürüzsüz kenarların aksine pürüzlü bir kenara sahiptir. Bu diş benzeri kesikler, ananasın hem sert dış kabuğunu hem de tatlı iç etini kolaylıkla kavrar; bu, kesimlerinizi sabitleyen ve süreci basitleştiren bir şeydir. Biz bu tüyoyu ne kadar sevsek de bazı ananas severler, tırtıklı bir bıçak kullanmanın (şef bıçağı yerine) daha fazla meyve suyu kaybına yol açtığını söylüyor. Kendiniz test etmenizi öneririz; sadece tırtıklı bıçağınızın keskin olduğundan emin olun.

  1. Spiral Kesimi Deneyin

İnsan tüketimi için üretilen gıdanın üçte birinden fazlasının (yılda yaklaşık 1,3 milyar ton) çöpe gittiği göz önüne alındığında, mümkün olduğunca fazla gıda tasarrufu yapmak için hepimizin daha fazla çaba göstermesinin zamanı geldi. Yiyecek artıklarını kompostlamaktan artıkları yeniden değerlendirmeye kadar, yiyecek israfını en aza indirmenin her türlü yolu vardır. Bunu yapmanın daha alışılmadık yollarından biri de ananas kesme tekniğinizi değiştirmektir.

Doğru; bu tüyoyu öğrenerek, ananasın tadını her çıkardığınızda çöpe attığınız meyve miktarını azaltacaksınız. Biz buna spiral kesme tekniği adını verdik çünkü bu, keserken ananasın döndürülmesini içerir. İlk adım ananasın üstünü ve altını kesmektir. Daha sonra, meyveye mümkün olduğunca yakın kalarak ananasın kabuğunu çıkarın.

Derinin tamamını çıkardıktan sonra, aşağıya doğru spiral bir yön izleyerek gözleri ikişer ikişer kesin. En etkili yol, ilk kesim için bıçağı düz tutmak, ardından ikinci kesim için açı vermektir. Tüm gözler çıkana kadar devam edin, ardından ananası dörde bölün, çekirdeğini çıkarın ve küçük parçalar halinde kesin.

  1. Açıları Takip Edin

İşe başlamak için ananasın tepesini ve altını kesin. Daha sonra meyveyi ikiye bölün. Daha sonra ananası meyveli tarafı aşağıya bakacak şekilde kesme tahtasının üzerine koyun ve kabuğunun çapraz çizgileri boyunca uçtan uca kesin. Soldan sağa tüm köşegenleri kestikten sonra ananası hafifçe döndürün ve aynı şeyi yapın. Sadece bir avuç kesim yaparak, yutulmaya değer lokmalarla kalacaksınız. Son derece basit olmasının yanı sıra, bu teknik çok az israfa (veya karmaşaya) neden olur.

  1. Ananas Halkaları Yapmak İçin Kurabiye Kalıbı Kullanın

Kurabiye kesicilerinizi yalnızca hamuru porsiyonlara ayırmak için kullanıyorsanız, o zaman kaçırıyorsunuz demektir. Kurabiye kalıplarını yalnızca et ve peynir için kullanmakla kalmaz, aynı zamanda ananasları halka şeklinde kesmek için de kullanılır. Bu tekniğin et kısmına geçmeden önce ananasın üstünü, altını ve kabuğunu çıkardığınızdan emin olun.

Oradan ananası yan yatırın ve her dilimi istediğiniz kadar dar veya geniş olacak şekilde uçtan uca kesin. Ortasında bir çekirdek parçası bulunan dairesel ananas parçalarıyla kalacaksınız. Kabaca çekirdeğin boyutuna karşılık gelen bir kurabiye kesici veya kesici bir alet ile lifli kısmını kesin. Bu tüyo sadece hızlı olmakla kalmaz aynı zamanda mükemmel kusursuz kesimler elde ettirir.

  1. Ananas Oyucu Kullanın

Ananas soyucu kullanmak ananas soymanın en kolay yöntemlerinden biridir. Farklı ananas oyucular piyasada mevcuttur. Orta kısmını çıkarmak için ayrı kabukları soymak için ayrı ekipmanlar vardır. Bu ekipmanlar sayesinde ananas kolayca soyulur. Bu şekilde sizi soyma, doğrama veya dilimleme zorunluluğundan kurtarır ve temizliği kolaylaştırır.

Soyma işlemine başlamadan önce ananasın üst kısmını kesin. Alt kısmını keserek iki ucunu düzleyin. Bu sayede ananas sabit duracaktır, işiniz kolaylaşacaktır. Dik durun, ardından ananasın merkezini ananasın ortasına hizalayın. Aşağı doğru bastırırken çevirin ve meyvenin dibine doğru ilerleyin. Sonuna ulaştığınızda aleti dışarı çekin ve meyveyi çıkarın. Ardından dilimleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Ananas kabuklarını atmadan önce yapılması gerekenler
  2. Ananas cildizine iyi gelir mi?
  3. Ananası kesmeden önce yıkamanız gerekir mi?
  4. Evde ananas nasıl yetiştirilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?