Kökeni Afrika'ya dayanan açlık otu, ülkemizde 'erkek sinameki, deve gözü otu' gibi farklı isimlerle bilinir. Tarihte yüzlerce yıl tedavi amaçlı kullanıldığı söylenen bu ot, sinameki bitkisine benzer. Doğal müshil olarak da anılan açlık otu, isminden anlaşılacağı üzere son yıllarda zayıflamak için kullanılır.
1 bardak içme suyunu kaynatın. Sıcak suyun içerisine 10 adet açlık otu atın ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Daha sonra otları çıkartıp ılımasını bekleyin. Elde ettiğiniz çayı afiyetle içebilirsiniz. Ancak günde 1 fincandan fazla tüketilmemelidir. Açlık otu, 1 hafta boyunca içildikten sonra, en az 1 hafta içmeye ara verilmelidir. Uzun süreli tüketimi bağırsakların tembelleşmesine ve sürekli ishal olmanıza yol açabilir. Önemli Not: Açlık otu bilinçsizce aşırı ve sürekli kullanılmamalı, mutlaka ara verilmelidir. Ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, düzenli ilaç kullananlar, hamileler, emziren anneler ve alerjik bünyeye sahip olan kişiler kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Şunlara da göz atın;Açlık Otu Çayı Nasıl Yapılır?
Açlık Otu Ne Kadar Kullanılmalı?
Açlık Otunun Zararları Nelerdir?