İspanyol mutfağında meze ve atıştırmalık olarak sunulan tapas, isteğe göre farklı çeşitlerde sunulmaktadır. Özellikle alkolün yanında servis edilen tapas, İspanya'da bulunan cafe ve barlarda sık sık servis edilir. Önceden bir çoğu ücretsiz olarak sunulmaktaydı. Bazı Orta Amerika ülkelerinde 'bocas' olarak da bilinen tapas, soğuk veya sıcak bir şekilde servis edilebilir. Tapas yapımında genellikle deniz ürünleri, sarımsak, mantar ve patates kullanılır. Peki, tapas nasıl yapılır? İşte, İspanyol mutfağından dünyaya yayılan en lezzetli 6 farklı tapas tarifi:
İspanyol mutfağından dünyaya yayılan patatas bravas, hem meze, hem de atıştırmalık olarak sunulur. Ana malzemesi patates olan bravas, acılı ve sarımsaklı sosla birlikte sunulur. En sevilen tapas tariflerinden biridir. İspanyol mutfağında meze olarak deniz ürünlerine de yer verilir. Özellikle cafe ve restoranlarda sarımsaklı karidesin yeri bir başkadır.10 dakikada hazırlanan sarımsaklı karides, kızarmış ekmekle servis edilir. Tapas olarak sunulan ürünlerden biri de mantardır. Orta boyutlardaki mantarlar kızartıldıktan sonra, sosla birlikte servis edilir. İsteğe göre acı sos yerine sarımsaklı sos da kullanabilirsiniz. Tapasların bir çoğu kızarmış ekmek dilimleri ile servis edilir. Tapas denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de ançüez ile hazırlanandır. Hazırlaması ortalama 20 dakikadır. Tapas yapımında peynir çeşitlerine de sık sık yer verilir. Enginarlı tapas, kapari, badem ve sarımsak eşliğinde sunulur. Bol limonla birlikte servis edilir. Ispanak, nohut, sarımsak, domates ve şarap sirkesi ile hazırlanan bir meze önerimiz var. Özellikle davet sofralarında yer verilen nohutlu ıspanaklı tapası, 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. Şunlara da göz atın;