İki ayrı dünya mutfağı, birbirinden ayrı iki lezzet; suşi ve meze. Bir arada nasıl olur değil mi? Ben aynı masada bile hayal edemezken; Sevgili Arzu Yurtseven öyle bir sentezle bu iki tadı harmanlamış ki; BA-YIL-DIM. Deneyin, vazgeçemeyeceksiniz.
Suşi yapmak için mutlaka evinizde olması gereken malzemeler; “suşi pirinci”, marketlerde satılan “nori” adı verilen yosun ve suşi yapma matı olarak tanımlayabileceğimiz “bambu” ile eşlikçi olarak soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu. İyi bir suşinin ilk şartı kesinlikle pilavını doğru hazırlamaktan geçiyor. Arzu Yurtseven’in ipuçları içeren pirinç hazırlama reçetesi sayfalarımızda elbette. Haydi hazırsanız; lezzet yumağı içinde yuvarlanmaya başlayalım…
Sushi Tarifleri
HAVUÇ TARATORLU, KARİDESLİ SUŞİ Şunlara da göz atın;