5 Malzemeli Tatlılar: Az Malzemeli 10 Nefis Tatlı Tarifi
Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz kolay tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? İşte, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan birbirinden pratik 10 farklı tatlı tarifi:

Daha önce sizlerle az malzemeli kolay tatlıları paylaşmıştık. Ancak bu kez yalnızca 5 malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tatlı tariflerini sunuyoruz. Kek, kurabiye gibi çok sevilen tatlıları evdeki malzemelerle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte, tatlı krizlerine son verecek 5 malzemeli kolay tatlılar:


  1. Çikolatalı Kolay Tatlı


Malzemeler;

  1. 1 paket krem santi
  2. 2 su bardağı süt
  3. 2 yemek kaşığı kakao 
  4. 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  5. 2 çorba kaşığı hindistan cevizi


Yapılışı: Krem şanti ve süt çırpılarak kabartılır. Diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Kaselere alınır ve soğumaya bırakılır. Dilediğiniz malzemelerle tatlandırabilir ve sunabilirsiniz.  


  1. Fıstık Ezmeli Elmalar


Malzemeler;

  1. 3 elma, ikiye bölünmüş
  2. 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  3. 4-5 kaşık fıstık ezmesi
  4. 2 kaşık bal
  5. Üzerine ceviz ve fındık parçaları 


Yapılışı: Elmaları geniş bir pişirme kabına koyun ve eritilmiş tereyağı sürün. 15 dakika fırında 180 derecede pişirin. Elmaları fırından çıkarın ve her bir elmanın çukuruna büyük bir kepçe fıstık ezmesi ve balı karıştırdığınız karışımı ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Üzerine çikolata ve ceviz parçaları ile servis edin. 


  1. Az Malzemeli Kek


Malzemeler;

  1. 4 adet yumurta
  2. 200 gram fıstık ezmesi
  3. 100 gr fıstık
  4. Dilediğiniz kuru meyveler
  5. Tatlandırmak için 3 kaşık seker veya bal  


Yapılışı: Yumurtalar mikser ile kabarana kadar çırpılır. Fıstık ezmesi koyulur ve tekrar karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenerek tekrar kaşıkla karıştırılır. Karışımı yağlı kağıt üzerine serelim ve önceden ısıtılmış 180C fırında ortalama 2 dakika pişirelim. İsteğe göre pişirme işlemini yağlanmış muffin kalıplarında da yapabilirsiniz. Kekin rengini değiştirmek için 1 tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz. 


  1. Pepeçura


Malzemeler;

  1. 1 kg siyah üzüm
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 6 su bardağı su
  4. 1 çay bardağı mısır nişastası 


Yapılışı: Öncelikle siyah üzümü yıkayın ve tencereye alın. Üzerine su ekleyerek tencereye kaynatın. Kaynamaya yakın toz şekeri ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kaynattığınız siyah üzümleri süzgece alın ve elinizle bastırın. Suyunu güzelce süzün. Süzdüğünüz üzüm suyundan 1 su bardağı ayırın ve nişastayla karıştırın. Pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalan üzüm suyuna ekleyin ve karıştırma işlemini bırakmayın. Karışım tamamen piştiğinde küçük kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Katılaşmaya başladığında ters çevirin. Üst kısımlarını üzümle süsleyin.


  1. Süt Helvası


Malzemeler;

  1. 60 gram tereyağı
  2. Yarım su bardağı un
  3. Yarım su bardağı şeker
  4. 2 su bardağı süt
  5. 2 tatlı kaşığı esmer şeker


Yapılışı: Tereyağı eritilir. Eriyen yağa un eklenerek kavrulur. Aynı zamanda sütte ayrı bir ocakta kaynatılır. Şeker ilave edilir ve ocaktan alınır. Un İyice kavrulduktan sonra şekerli süt karışımı una eklenir. Bu sırada topaklanmaması için hızlıca çırpılmamalıdır. 5 dakika karıştırdıktan sonra kaselere alınır ve üzerine kızarması için esmer şeker serpilir. 180 derece fırında 10 dakika kadar üzerlerini kızartılır ve üzerine çekilmiş fındık ile ılık servis edilir.


  1. Az Malzemeli Çikolata Topları


Malzemeler;

  1. 10 adet hurma
  2. 2 yemek kaşığı hurma
  3. Yarım bardak tahin
  4. 50 gr bitter çikolata
  5. Dilerseniz çekilmiş fındık ya da ceviz 


Yapılışı: Hurmaları yumuşaması için ıslatalım ve süzdürelim. Robota alalım hurma, kakao ve tahini robottan geçirelim. Çekilmiş cevizi ekleyelim ve toplar halinde yuvarlayalım. Üzerine eritilmiş çikolataları gezdirelim. 


  1. İrmik Helvası


Malzemeler;

  1. 1,5 su bardağı irmik
  2. 1 çay kaşığı tarçın
  3. 1.5 su bardağı toz şeker
  4. 1.5 su bardağı süt
  5. 1.5 su bardağı su 


Yapılışı: Öncelikle tencerede tereyağını eritin ve üzerine irmik ekleyin. İrmiğin rengi kahverengileşinceye kadar kavurun. Farklı bir tencerede su, şeker ve sütü kaynatın. Kavurduğunuz irmiğin içine tarçın ekleyin. İrmikleri kavurduktan sonra kaynattığınız şerbeti üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını kapatın. İrmikler piştikten sonra dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.


  1. Avokadolu Çikolata Topları


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı erimiş bitter çikolata
  2. 1 orta boy avokado püresi
  3. 1 paket vanilin
  4. 2 kaşık bal
  5. 2 kaşık kakao


Yapılışı: Eritilmiş çikolata, avokado püresi vanilin karıştırma kabında birleştirilir ve yoğrulur. Buzdolabına alınır ve hafif sertleşmesi beklenir. 15 dakika yeterli olacaktır. Dondurma kaşığı ya da normal kaşık yardımı ile toplar oluşturun ve kakao tozuna bulayıp tekrar soğutun. 


  1. Muzlu Kurabiye


Malzemeler;

  1. 150 gram un dilerseniz badem ya da fındık unu kullanabilirsiniz
  2. 2  yemek kaşığı şeker ya da bal
  3. 2 adet muz
  4. 1,5 yemek kaşığı kakao
  5. 2 yemek kaşığı damla çikolata 


Yapılışı: Muzlar sulandırmadan ve kararmadan ezilir. İçerisine kuru meyve ya da kuruyemiş eklemek isterseniz ekleyebilirsiniz. Un yavaşça ilave edilir. Ve spatula ile yavaşça karıştırılır. Şeker ve kakao ilave edilir ve iyice karıştırılır. Son olarak çikolata parçaları da ilave edilir. Ele yapışmayan bir kıvam olmalı un ile bunu ayarlayabilirsiniz. Ancak çok fazla katılaşmamasına dikkat edilmelidir. Şekil verilen kurabiyeler yağlı kağıtlı tepsiye dizilir ve Önceden ısıtılmış 165C lik fırında 7-8 dakika pişirilir. Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerine bastırarak hafif yassı şekli verebilirsiniz.  


  1. Tahinli Kabak Tatlısı


Malzemeler;

  1. 1.5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
  2. 1.5 çay kaşığı ceviz içi (iri çekilmiş)
  3. 1.5 çay bardağı tahin
  4. 3 su bardağı toz şeker 


Yapılışı: Öncelikle kabakların kabuğunu güzelce soyun ve ince uzun olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine toz şeker serpiştirin. Daha sonra streç film ile kapatın ve buzdolabında 1 gece bekletin. Bir sonraki gün üzerini yağlı kağıt yardımıyla örtün. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin. Kabaklar pişip soğuduğunda üzerinde tahin gezdirin ve ceviz parçaları serpiştirin.


Şunlara da göz atın;

  1. İrmikli tatlılar
  2. Elmalı tatlı tarifleri
  3. Dünya tatlıları
  4. Sütsüz tatlı tarifleri
  5. Ramazan tatlıları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!