4 Malzemeli Meze Tarifleri: 4 Malzeme İle Hazırlanan 5 Farklı Meze Tarifi
Mezeler, sofraların vazgeçilmezi lezzetlerdendir. Sizler için sadece 4 malzeme ile hazırlanan 5 farklı meze tarifini derledik. İşte, birbirinden lezzetli, 5 farklı meze tarifi:

Muhabbet sofralarının vazgeçilmezi haline gelen mezeler, ana yemeklerin tamamlayıcısı niteliğindedir. Özellikle et ve balık yemekleri ile birlikte sunulan mezeler, yoğurt ve çeşitli soslarla tatlandırılır. Sıcak ve soğuk olmak üzere farklı lezzetlerde mezeler vardır. Sizler için sadece 4 malzeme ile hazırlanan mezeleri listeledik. İşte, sadece 4 malzeme ile hazırlanan 5 farklı meze:


  1. Enginar Ezmesi

Malzemeler:

  1. Sızma zeytinyağı
  2. 5 soyulmuş enginar
  3. 2 diş sarımsak
  4. Kimyon, tuz, karabiber

Yapılışı: Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun. Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine çok az sızma zeytinyağı gezdirip taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.


  1. Kuru Fasulye Ezmesi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı kuru fasulye
  2. 1 diş sarımsak
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber

Yapılışı: Kuru fasulyeleri bir gece suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanmış fasulyelerin kabuklarını soyduktan sonra çukur bir kaba alın. El blenderi ile pürüzsüz olmasını sağlayın. Üzerine ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpin. Kuru fasulye ezmesini, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


  1. Cacıki 

Malzemeler:

  1. 2 adet salatalık (Kabuklu)
  2. 1-2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  3. 300 g süzme yoğurt
  4. 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Salatalığı bir tülbente rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Süzme yoğurtla karıştırıp tuz ve sarımsağı ekleyin. Servis tabağına alıp bol zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.


  1. İç Bakla ile Fava Tarifi

Malzemeler:

  1. 500 gr iç bakla (önceden çizilmiş, haşlanmış, ayıklanmış)
  2. 2 adet orta boy soğan
  3. Dereotu
  4. 3 adet kesme şeker, Tuz, Zeytinyağı

Yapılışı: Ayıklanmış, haşlanmış iç baklaları, küçük küçük doğradığınız soğanlarla zeytinyağında kavurun. Daha sonra  tuz ve şekeri ilave edip 1 çay bardağı su koyun ve baklalar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Baklalar yumuşadıktan sonra el blenderi ile pütürsüz olana kadar çekin. Cam bir kabın dibini ıslatın. Bakla püresini içine dümdüz yayın. Baklayı kare şeklinde kesin. Üzerine 1 limonun suyu  ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp dökün. Buzdolabında 3-4 saat donması için bekletin.
Üzerini dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.


  1. Dereotlu Keçi Peyniri Ezmesi

Malzemeler:

  1. 250 g keçi peyniri
  2. 2 yemek kaşığı krem beyaz
  3. 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  4. Dereotu

Yapılışı: Peynirleri bir kasede ezin. Tüm malzemeyi streç folyoya koyup, ince rulo halinde sarın. Ardından alüminyum folyoya sarın. 15 dakika kadar buzlukta dinlendirin. Etrafını dereotu ile iyice sarıp, tekrar 1 saat buzdolabının alt kısmında bekletin. İnce ince dilimleyin. Kıtır ekmek üzerinde servis yapın.


Şunlara da göz atın;

  1. Domatesli meze tarifleri
  2. Bakla ile hazırlanan tarifler
  3. Elmalı salata tarifleri
  4. Salamlı tarifler


Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı