Haziran ayı, yaz meyve ve sebzelerinin bol bol tezgahlarda yerini aldığı aylardan biridir. Bu yüzden Haziran ayı boyunca bakla, enginar, semizotu, kabak, patlıcan, çilek, kayısı, vişne, şeftali dut ve erikleri yemeklerimizde bol bol kullandık. Üstelik Kurban Bayramı'nın bu aya denk gelmesiyle birlikte, etli yemeklere de sıkça yer verdik. İşte, Haziran ayı boyunca okurlarımızın en beğendiği tarifler;
Not: Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.
Kayısı mevsiminin gelmesiyle birlikte, kayısı reçeli de sofralardaki yerini almaya başladı. Yalnızca 3 malzemeden oluşan kayısı reçelini, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşan mutancana, kuzu etinin kuru kayısı, incir, kuru erik ve badem gibi farklı malzemelerle karıştırılmasından oluşur.
Bonfilenin küçük küçük doğranıp ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan çöp şiş, Haziran ayının favorileri arasına girmeyi başardı. Çöp şiş tarifini lavaş eşliğinde sunabilirsiniz.
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan risotto, porçini, kültür ve kestane mantarı karışımından oluşur. Ortalama 20 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Mevsim sebzelerini en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin seçimi olan kuşkonmazlı enginar, limon ve sarımsak ile tatlandırılır. Kuşkonmazlı enginarı 1 saat içinde sunabilirsiniz.
Bayram sofralarının favorisi, elbette dana kavurma oldu. Hem sabah kahvaltılarında, hem de akşam yemeklerinde sunulan dana kavurmayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kıymanın farklı sebzelerle kavrulmasıyla hazırlanan taco, Meksika'nın en sevilen tariflerinden biridir. Tacoyu, evde kolayca hazırlanan tortilla ekmeğinin içinde sunabilirsiniz.
Limon, nane ve şeker karışımından oluşan cool lime, yaz aylarında ferahlamak isteyenler için doğru bir tercih. Hala denemediyseniz, cool lime tarifini defterinize ekleyebilirsiniz.
Bayramın favorisi, hazır baklava yufkası, antep fıstığı, kakao ve çikolata ile hazırlanan soğuk baklava oldu. Soğuk baklavayı, birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Yaz aylarında kahve alışkanlıklarımız da bir hayli değişti. İki farklı tariften oluşan soğuk kahveyi dilediğiniz gibi hazırlayabilir, sevdiğiniz şuruplarla tatlandırabilirsiniz.