Sonbahar meyve ve sebzelerinin sık sık tüketildiği Ekim ayında mandalina, elma, portakal, kızılcık, hünnap, pırasa, karnabahar, turp, patlıcan, havuç ve lahana gibi besinleri sık sık sofralarımıza konuk ettik. Lüfer, levrek ve sardalyanın bol bulunduğu bu ayda, en lezzetli balık yemeklerine de evlerimizde yer verdik. İşte, Ekim ayı boyunca okurlarımızın favorisi olan tarifler:
Fransız mutfağının meşhur çorbalarından biri olan soğan çorbası, Ekim ayının en sevilenleri arasına girmeyi başardı. Porsiyonu yaklaşık 55 kalori olan soğan çorbasını mutlaka deneyin.
Pırasa, havuç, pirinç ve zeytinyağı ile hazırlanan pırasa yemeği, ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Un, pudra şekeri, ceviz içi ve damla çikolata ile hazırlanan Starbucks kurabiyesi, sonbahar ruhunu yansıtan kurabiyelerden biridir. Bir fincan kahve eşliğinde keyifle tüketebilirsiniz.
Ekim ayının en çok çıkış yapanı ise, şüphesiz Dubai çikolatası oldu. Bu lezzeti evde kendi elleriyle hazırlamak isteyenler için, bizim de bir tarifimiz var. Hala denemediyseniz, tarifi defterinize kaydedebilirsiniz.
Hamburger, köfte ve domatesli sos ile hazırlanan ıslak hamburger, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Ortalama 35 dakikada hazırlanan ıslak hamburgeri, patates kızartması eşliğinde sunabilirsiniz.
Mevsimin en güzel ayvaları, toz şeker ve limon suyu ile bir araya gelerek kahvaltılık reçellere dönüştürüldü. Dilerseniz, ayva reçelini karanfil ile zenginleştirebilirsiniz.
Mor lahana, su, tuz ve sirke ile hazırlanan bu turşu, Ekim ayında okurlarımızın gönlünü fethetmeyi başardı. Turşuyu sevdiğiniz yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Patlıcan, sarımsak, yoğurt ve kıyma ile hazırlanan Ali Nazik, Gaziantep mutfağından yayılan lezzetlerden biridir. Videolu anlatımıyla kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Un, maya, su ve süt ile hazırlanan kruvasan, Fransız mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Kahvaltı sofralarına çok yakışacak kruvasanı çikolata ile lezzetlendirebilirsiniz.
Bal kabağı, toz şeker ve cevizle hazırlanan kabak tatlısı, ortalama 55 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Kabak tatlısını tahin ve kaymak ile süsleyebilirsiniz.
Ekim ayının en çok okunan haberler;