Osmanlı döneminde bayram ve ziyafetler için hazırlanan muhallebi, zaman içinde değişime uğrayarak kadayıf ile birleştirilmiştir. Misafir ağırlarken ikram edilen muhallebili kadayıf, günümüzde en çok Türkiye, Balkanlar ve Orta Doğu ülkelerinde tüketilir. Kalsiyum değeri yüksek olan bu tatlı, kemik gelişimini destekleyerek vücudu dinç tutmaktadır. Malzemeler hazırsa detaylı anlatımıyla muhallebili kadayıf tarifine başlayabiliriz.
Muhallebili Kadayıf Tatlısının Yanına Ne Gider?
Muhallebili kadayıf tatlısını narlı çay eşliğinde sunabilirsiniz. Alternatif olarak limonata ve damla sakızlı türk kahvesi ile birlikte de servis edebilirsiniz.
Sitemizde bulunan sütlü tatlılar kategorisine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Nefis irmik helvası tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Malzemeler
Muhallebi için
Üzeri için
Kolay Muhallebili Kadayıf Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Muhallebili Kadayıf Kaç Kalori?
elvan YORUM 16 Ekim 2021, 11:35
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.