Umm Ali Tatlısı

Umm Ali Tatlısı
19 Nisan 2024

Umm Ali, Mısır mutfağının ulusal tatlısıdır. Kelime olarak ''Ali'nin Annesi'' anlamına gelen bu tatlı, Om Ali, Oumm Ali gibi farklı isimlerle de anılır. Sıcak veya soğuk olarak tüketilen bu tatlının geçmişi Orta Çağ Mısır'ına kadar uzanır. Rivayetlere göre Mısır Sultanı, tüm aşçılardan tatlı yaparak yarışmalarını istemiş ve yarışmanın sonunda en lezzetli tatlı Umm Ali seçilmiştir. Kutlama amacıyla tüm ülkeye dağıtılan bu tatlı, özellikle Ramazan aylarında sık sık tüketiliyor. Malzemeler hazırsa, Mısır usulü Umm Ali tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için Mısır mutfağı yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Umm Ali Tatlısı için

Malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet dövülmüş kakule tohumu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi 
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 paket krema
  • 1/2 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı file badem
  • 1/2 su bardağı antep fıstığı
Umm Ali Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını tezgaha alın. Merdane yardımıyla açın ve kruvasan gibi rulo şeklinde sarıp fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  2. Bir tencerede süt, şeker ve kakuleyi kaynatın ve kenara alın. 
  3. Ayrı bir kapta esmer şeker, badem, fıstık ve hindistan cevizi karıştırın. 
  4. Soğuyan sütü üzerine ekleyerek çekmesini bekleyin.
  5. Başka bir kapta krema ve şekeri karıştırın milföylerin üzerine yayın. 
  6. En üst kısma kuruyemişli karışımı dökerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

İsteğe göre üzerini fındık, kuru üzüm gibi sevdiğiniz kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo