Hindistan Cevizli Muhallebi

Hindistan Cevizli Muhallebi
17 Ocak 2024

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan muhallebi, farklı malzemelerle kolayca hazırlayabilir. Hafif olduğu için özellikle akşam yemeğinden sonra tercih edilen tatlılardan biridir. İsteğe göre meyvelerle zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, hindistan cevizli muhallebi için tarife geçebiliriz.

Daha fazlası için muhallebi tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hindistan Cevizli Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 litre süt (hindistan cevizi sütü de kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hindistan Cevizli Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle sütü bir tencereye alın. Üzerine nişasta, şeker, vanilya ve pirinç unu ekleyerek orta ateşte karıştırın.
  2. Pişirme sürecinde yavaş yavaş hindistan cevizini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 
  3. Muhallebi kaynamaya başladığında üzerine tereyağını ekleyin ve her tarafına yaymak için güzelce karıştırın.
  4. Pişen muhallebiyi kaselere paylaştırın. 
  5. Muhallebinin üzerini sevdiğiniz malzemelerle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Hindistan cevizi aromasını daha yoğun almak istiyorsanız, 500 ml inek sütü, 500 ml hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo