Şalgamlı Kuskus Salatası

Şalgamlı Kuskus Salatası
22 Nisan 2024

Bir makarna çeşidi olarak bildiğimiz kuskusu bu kez salata yapımında kullanmaya ne dersiniz? Şalgam suyu, salatalık turşusu, mısır ve dereotu ile zenginleştirilen bu salatayı çok seveceksiniz. Hem şık sunumu, hem de lezzetiyle bilinen kuskus salatasını çayın yanında veya özel günlerde ikramlık olarak sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, şalgamlı kuskus salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Şalgamlı Kuskus Salatası Kaç Kalori?

Şalgamlı kuskus salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 180 kalori değerindedir.

Farklı versiyonları denemek istiyorsanız, narlı salatalar, çilekli salatalar ve ıspanaklı salatalara göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şalgamlı Kuskus Salatası için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı şalgam suyu
  • 1 su bardağı su

 Salatası için:

  • 2 adet kapya biber
  • 5-6 demet maydanoz
  • 8-9 adet kornişon salatalık turşusu
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 5-6 dal taze soğan
  • 5-6 dal dereotu

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
Şalgamlı Kuskus Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tencereye suyu ve şalgam suyunu ilave edip kaynamasını bekleyin.
  2. Kaynayan suyun içerisine kuskusları ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye başlayın.
  3. Pişen kuskusları soğuması için geniş bir kaba alın.
  4. Salata için gerekli olan sebzeleri, kornişon turşuyu ve taze otları küçük küçük doğrayın ve kuskus ile harmanlayın.
  5. Salata sosu için ayrı bir kapta zeytinyağı, limon ve nar ekşisini karıştırın. Hazırladığınız sosu kuskus salatasının üzerinde gezdirin.
  6. Güzelce karıştırdıktan sonra şalgamlı kuskus salatası servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Şalgamlı kuskus salatasını, soslu bütün tavuk ve bal kabaklı humus eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Şalgam suyunu hazır olarak alabilir veya taze şalgamları katı meyve sıkacağından geçirerek suyunu çıkarabilirsiniz.
  • Salatanın lezzetini artırmak için, içine ton balığı veya didiklenmiş tavuk eti ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo