Taze Otlu Firik Pilavı

Taze Otlu Firik Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Otlu Firik Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı firik buğdayı
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3~4 dal taze nane
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze fesleğen
  • 6~7 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Taze Otlu Firik Pilavı

Nasıl Yapılır

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı ile ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz firik buğdayı ile pilavlık bulguru ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Üzerine ince kıydığınız taze otları, tuzu, karabiberi ve 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Ocağın ısısını kısık ateşe getirerek bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yemeğe haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo