Salçalı Pilav

Salçalı Pilav
18 Mart 2024

Salça, klasik yemek tariflerinin olmazsa olmaz malzemelerinden biridir. Genellikle makarna ve bulgur pilavı yapımında kullanılan salçayı, pirinç pilavı yapmak ve farklı bir tat elde etmek için de tercih edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, salçalı pilav tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tane tane pirinç pilavı tarifimizi defterinize eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Salçalı Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 bardak sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Salçalı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pirinçleri sıcak suda 10 dakika bekletin. Ardından fazla suyunu süzün ve güzelce durulayın.
  2. Pilav tenceresine sıvıyağı alın ve üzerine şehriyeleri ekleyin. 
  3. Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında üzerine salça ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
  4. Salçanın üzerine pirinç ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Ardından sıcak suyu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 
  6. Pişen pilavın altını kapatarak 10 dakika dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte sıvıyağ yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.
  • Şehriye olarak hem tel, hem de arpa şehriye uygundur.
  • Aroma katmak için bir miktar et suyu ekleyebilirsiniz.
  • Pilav salçalı olduğu için, ara sıra karıştırarak birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo